Túrós Pite nem csak cukorbetegeknek

30 darab

Túrós Pite nem csak cukorbetegeknek

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg Graham-liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő 0,5 dl tej
  • egy csipet só
  • 1 dkg glukonon az élesztőhöz
  • 1 db tojás a kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 10 dkg glukonon
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a glukononnal elkevert tejben, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztát gyúrunk belőle. Két cipót formálunk és kelni hagyjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a glukonont és kikeverjük. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és citromlével. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, a lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük a túrós töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot is. Felvert tojással megkenjük, és megszurkáljuk. Egy órára hűtőbe tesszük,majd ismét megkenjük tojással, és megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük, amíg a teteje márványos nem lesz. Sütőforma mérete: 30*23 cm

Egy darab tápanyagtartalma:

  • energia: 542 kJ (132 kcal)
  • fehérje: 4,6 g
  • zsír: 7,3 g
  • szénhidrát: 11,7 g


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész



Bezár