Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a glukononnal elkevert tejben, majd a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztát gyúrunk belőle. Két cipót formálunk és kelni hagyjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a glukonont és kikeverjük. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és citromlével. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük. Az egyik cipót kinyújtjuk, a lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük a túrós töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot is. Felvert tojással megkenjük, és megszurkáljuk. Egy órára hűtőbe tesszük,majd ismét megkenjük tojással, és megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük, amíg a teteje márványos nem lesz. Sütőforma mérete: 30*23 cm
Egy darab tápanyagtartalma:
- energia: 542 kJ (132 kcal)
- fehérje: 4,6 g
- zsír: 7,3 g
- szénhidrát: 11,7 g