Van, aki forrón szereti...

2011.08.11. - Írta: Erdei Zsuzsanna

Van, aki forrón szereti...

Ha nyáron nem jutott idő a pihenésre, ezt a hidegebb hónapokban még nagyobb élvezettel pótolhatjuk be: látogassunk melegebb éghajlatú országokba, és megtapasztalhatjuk a nyárias napfény és kellemes hőmérséklet lelki egészségünkre gyakorolt jótékony hatásait is.

Körutazások: Karácsonyig tart a körutazások és városlátogatások ideje. Busszal Prága, Bécs, Zakopane, Berlin, Párizs, advent Ausztriában, repülővel Róma, Madrid, Barcelona, Isztambul, Athén, Kairó a sláger. Az eltérő időjárási viszonyok, a nappali és éjszakai hőmérsékleti szélsőségek miatt fontos a réteges öltözködés, a kényelmes cipőből két párat felváltva hordjunk. Nem kell sok holmit vinni, a nagy bőröndöt nehéz a járműből ki-betenni. Egy sportos kabát, pulóver, a kamera mindig velünk van, és a kézipoggyászban tartsuk a piperecikkeket is. A feladott csomagba a fehérneműk, ingek, pólók, tartalék felszerelések kerüljenek, amit mindenki saját maga is elbír. Sapkát, esernyőt nem szabad otthon hagyni(!) de nagyon hasznos az éjszakai buszozásnál egy kispárna és útitakaró is.

Tengerparti üdülésre: Októbertől a közel-keleti országokat javasoljuk, mivel az éghajlatuk ekkor ideális az európai ember számára, pl. Jordánia és Egyiptom kényelmes közvetlen charter-járatokkal 3 óra alatt elérhető, megfizethető árakon. Kényelmes szállodáik vannak svédasztalos étkezésekkel, a Vörös-tenger vize 22-24°C.

Nyár a télben: A Földközi-tenger, az Atlanti-óceán vize 20°C alatt van, erősen hullámzik, ezért pl. Kanári-szigeteken, Tunéziában olyan szállodát válasszunk, amelynek belső temperált medencéje és szélvédett napozója van. A tengeri levegő nagyon jó az allergia kezelésére, és a napsütés fényterápia a téli depresszió elkerülésére is.

Egy kis hazai: Felújított gyógyszállodáinkban is megtalálhatók a speciális terápiák mellett az élményfürdő, fittness és a sportolási lehetőségek. Novembertől áprilisig akciós árakon vehetik igénybe az 1-2 hetes kúrákat, és a hétvégi rövidebb kikapcsolódást. Személyre szóló „csomagok” vannak, nászutasoknak, „szingliknek” és nyugdíjasoknak, akiknél az üdülési-csekket is beszámíthatják.

Síutak: Mivel hazánk alacsony hegyeiben csak néhány hétig van sportolásra alkalmas hó, Ausztria és Olaszország esik a legközelebb. A szálláshely kiválasztása akkor ideális, ha pályaszállás, tehát a síliftnél van. Ez különösen fontos gyermekes családoknál, mert napközben is könnyen hazaugorhatnak. A sí-buszokkal elérhető szállást inkább csak fiataloknak ajánljuk.
Szlovákiában olcsóbb a síbérlet és a szállás félpanzióval. Hátránya az alacsonyabb és rövidebb pályák, a kevés felvonó, ezért hétvégeken, iskolai szünetekben sorban állás van. Célszerû a kezdőknek a felszerelést itthon előre kibérelni, nem érdemes évente egy alkalom miatt drágán megvásárolni. Az időpont megválasztásánál ajánljuk a januárt és márciust, mivel februárban az iskolai sí-szünet miatt zsúfoltság van, és az árak is magasabbak.

Jó utat kívánunk!

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár