Noha a különféle fogyókúrás diéták és böjtök karcsúbbá tehetnek, testünk nem szereti, ha nem jut elegendő táplálékhoz. Szervezetünknek szüksége van szénhidrátokra, ezért fogyasszunk belőle kellő mennyiséggel. Különösen ajánlottak a keményítőtartalmú gyökérzöldségek, mint például a sütőtök és a burgonya, illetve a feldolgozatlan gabonák, vagyis a zab, barnarizs, amarant és köles. Az immunrendszer karbantartására elengedhetetlen, hogy hozzájussunk a legfontosabb vitaminokhoz. Együnk tehát sok zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg naponta többször kisebb adagokban. A C-vitamin különösen hatékony. Főként a pirospaprikában, zöldpaprikában, kiwiben, paradicsomban, narancsban, brokkoliban és a bogyós termésű gyümölcsökben található sok C-vitamin. Szervezetünknek szintén szüksége van D-vitaminra, de télen ez nem termelődik magától. Éppen ezért fogyasszunk bőségesen halakat, tojást, gombákat, amelyek kellő mennyiségű D-vitamint tartalmaznak. A szervezetnek cinkre is szüksége van, amely nagyobb mennyiségben található meg a kagylóban, bárány- és marhahúsokban, diófélékben, magvakban és a babban. A dehidratáció is hozzájárulhat a szervezet legyengüléséhez, ennek következtében az influenzás megbetegedésekhez. Tanácsos tehát sok folyadékot inni, a legjobb megoldás a víz.
Daily Telegraph
Image by drobotdean on Freepik