Védje petefészkét!

- Írta: SzN

Védje petefészkét!

A petefészek rákos megbetegedése világszerte számos nő életét követeli – azonban a betegség kialakulása sok esetben megelőzhető. Egészségtudatos életmóddal, körültekintő gyógyszerszedéssel, helyes táplálkozással és megfelelő higénével jelentősen csökkenthető a petefészek rákos megbetegedésének rizikója! Alábbi írásunkban öt olyan tanácsot adunk, amelyeket szem előtt tartva sokat tehetünk egészségünk megőrzésért…

Az a csodálatos aszpirin…

Amennyiben fájdalom esetén valaki általában aszpirint szed – természetesen nem nyakra főre –, úgy – új kutatási eredmények szerint – csökkentheti a petefészekrák kialakulásának kockázatát: ugyanis az aszpirin hatóanyaga, az acetil-szalicilsav, amely őse egyébként a régmúltban használt fűzfakéreg-kivonat, 30%-kal csökkenti a rosszindulatú betegség kialakulásának kockázatát. Aszpirin hatóanyaga ugyanis redukálja a nők ösztrogén-szintjét, amelynek magasabb volta részben felelőssé tehető a petefészek tumoros megbetegedéseinek kialakulásáért.

Ginkgo Biloba, nem csak az agynak

A jelentős mennyiségű, legalább 120 mg Ginkgo Biloba kivonatot tartalmazó készítményeket kúraszerűen alkalmazva akár 60%-kal csökkenthetjük a megbetegedés kialakulásának kockázata – legalábbis új kutatási eredmények tanúsága szerint.

Testpúdert ne!

Sok nő előszeretettel használ parfümös, vagy akár babáknak való hintőporokat, kellemes illatukért illetve izzadást gátló és selymesítő hatásukért. Azonban nem árt az elővigyázatosság: azon nők körében ugyanis, akik előszeretettel testpúderezik magukat, 20%-kal nagyobb az esély arra, hogy petefészekrák alakuljon ki szervezetükben – ugyanis a púderek a hüvelyen keresztüljutva irritáló, roncsoló hatást fejtenek ki, mely akár végül rákot is okozhat!

Répa, répa, sárgarépa

A sárgarépa fogyasztásának előnyeiről nem lehet eleget beszélni, főképp, mert ez az egyszerű zöldség, ha rendszeresen fogyasztják, különösen sokrétű módon képes kompenzálni illetve redukálni a szervezetben lejátszódó káros folyamatokat, kivédeni a környezeti ártalmakat, és akár 54%–kal csökkenteni a petefészek rosszindulatú megbetegedésének kialakulását.

Rák ellen a D-vitaminnal

Elégséges D-vitamin bevitellel is sokat tehetünk egészségünk megőrzésért: a D-vitamin ugyanis jelentős szerepet játszik a petefészek kielégítő működésében, mivel elősegíti a petefészek sejtjeinek megújulását: jelentősen hozzájárul az egészséges sejtszaporulathoz. Amennyiben D-vitaminban gazdag ételeket fogyasztunk, legalább 50%–kal csökkenthetjük a betegség kialakulásának kockázatát.
 

Bezár