Zöldségcurry

2011.06.09. - Írta: Kisa Judit

Címkék: curry zöldség
Zöldségcurry

Hozzávalók: személyenként 25 dkg bármilyen zöldségféle vegyesen;
1 kg zöldséghez: 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál curry por, 3 db paradicsom vagy 1-2 dl paradicsom ivólé, 3-4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj, 1-2 teáskanál só
 

 

A főzőedénybe beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezután tesszük kis lángra, a tűzre. Amikor picit gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, s belekeverjük a curry port. Rátesszük az összevágott zöldségeket, a paradicsomot, sózzuk, időnként megkeverve készre pároljuk.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus



Bezár