7 párkapcsolati praktika

- Írta: KA

7 párkapcsolati praktika

Akkor is izgalommal bontogatod a képeslapot, ha tudod, hogy ki küldte? Lássunk néhány trükköt, hogyan tartsuk fenn a párkapcsolatunkban a bizsergést!

Vedd át vezetést!
Ha nem küld neked virágot, vedd át a kormányt! Ahelyett, hogy azon agonizálnál, hogy mit nem kapsz meg a párodtól, találj ki te valami ajándékot a számára. Ne várj a rózsákra, vásárolj inkább jegyet a kedvenc focicsapatának következő meccsére. Hidd el, a viszonzás nem marad el!

Ne veszekedj!
Fogadd meg, hogy nem emlegeted fel ugyanazokat a régi dolgokat. A vita soha nem a koszos zoknikról szól a földön, vagy hogy milyen ügyesen fogja a csavarhúzót. A konfliktusok 80%-ban a múltról szólnak és csak 20%-ban a jelenről- mondja Andrew G. Marshall párterapeuta.
Legközelebb, ha ez történik, kérdezd meg, miről is van szó valójában? Mondja el a valós érzéseit.

Kerülj képbe!
Nyomtass fotókat! Az együtt átélt élményekről készült fotók megerősítenek abban, hogy miért szeretjük a párunkat, mi olyan csodálatos benne, és ad egy lökést a nehéz mindennapokban. Készülhet egy képeslap a legkedvesebb fotókkal egy Valentin nap alkalmából, évfordulóra vagy csak úgy! Van ennél romantikusabb?

Mondj valami kedveset!
A kedves incselkedés életben tartja a szerelmet, ahogy a közvetlen kis érintések, mozdulatok is. Pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy azok a párok, akik között ez a fajta pozitív kommunikáció létezik, ötször többen élnek boldog házasságban. Szánjuk erre naponta csak 15 percet, tapasztalni fogjuk az eredményt!

Rosszalkodjunk!
Osonjunk ki a parkba sötétedés után, ücsörögjünk egy szexi ruhában a párunkkal a hintában. A kockázat, hogy meglátnak, vágykeltő hormonokat szabadít fel bennünk, tehát az érzés, hogy a szex rosszaság, nagyon fontos.

Szakítsunk a szokásokkal!
Próbáljunk ki új dolgokat. Gyertyafényes vacsora pezsgővel nagyszerű dolog, de ha minden ünnepet így töltünk, akkor bizony egy idő után unalmas lehet. Minden alkalomra találj ki valami újat, pl. egy zenét, amit sosem hallottunk, vagy egy helyet, ahol még sosem jártunk. Az újdonság segít levetni a mindennapok egyformaságát és új, izgalmas fényben láthatjuk párunkat.

Flörtöljünk!
Küldjünk szexi üzeneteket a partnerünknek. Ezek az apró kedvességek segítenek a pároknak fenntartani az intimitást, amikor nincsenek együtt, akkor is. Előrevetítik, mi fog történni közöttük, ha találkoznak. Szexterapeuták szerint az intimitást romantikus együttlétekkel lehet fenntartani. Sokszor az is elég, ha kéz a kézben sétálunk a kedvesünkkel.

Bezár