Elviselhetetlen görcsök

Az orvos válaszol

2011.02.14. - Írta: Dr Sáry Gyula

Elviselhetetlen görcsök

Tisztelt doktor Úr!

Minden hónapban egyszer legalább a hasam alja begörcsöl, és annyira görcsöl, hogy a végbélnyílásomra is átsugárzik. A görcsölés kb. egy óra hosszáig tart, de nem minden esetben fáj annyira.
Néhány alkalommal pedig szakad rólam a víz, ha négykézlábra szoktam helyezkedem és így elbírom tűrni a fájdalmat. Mikor ez elmúlik ha pisilek, ha hapcizok vagy ha köhögök a fájdalmat érzem de már nem görcsölök "tompán fáj", és ez a tompa fájdalom érződik 1-2 napig.

Előre is köszönöm!

Tisztelt Asszonyom

Törtem a fejem, hogy ennyire minimális információval alátámasztott kérdésre, ugyan hogyan válaszoljak? Ami leginkább hiányzott, annak közlése, hogy hány éves? Ugyanis panaszait rendszerint havonta váltja ki az alhasi görcs. Ebből bizonyára gondolja mire voltam kíváncsi? De hát mondom amit erről tudni kell. Az alhasban a nőknél három olyan szerv található, ami görcsös fájdalmat okozhat, ezek a méh, húgyhólyag és a végbél. Sorra veszem őket, azzal, hogy kettővel valószínű nem kell számolni.
Ugyanis a húgyhólyag, ami ha működése zavart, minden pisilésnél jelentkezik, a végbél, ami székeléssel kapcsolatban fájhat. Utoljára hagytam a legfontosabbat, a méhet, mely minden hónapban, tehát a jelzett időtartamokban jelzi jelenlétét. Ha Ön kb. negyvenöt év alatti, akkor fájdalma az úgynevezett molimina menstruációs panaszkörbe tartozik, hisz még menstruál.Ha túl van a változás korán, akkor is ott kell keresni a baj okát, ami lehet nyomától kezdve bármely más daganat is, vagy gyulladás.Úgy vélem, a legegyszerűbb nőgyógyászati fizikális, esetleg tükrös vizsgálat már eligazítást nyújthat.Kérem, ne törje a fejét, szánja el magát egy gynekológiai vizsgálatra.Ha negatív, enyhe görcsoldóval tegye elviselhetővé a fájdalmat.

Sikeres gyógyulást kívánok,

Dr Sáry Gyula belgy.


Szakértőink

dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológusBezár