Ne várjunk tétlenül a májrákra!

2011.04.06. - Írta: SzN

Ne várjunk tétlenül a májrákra!

A Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya pályázatot hirdet az ország valamennyi szerkesztőségének munkatársa számára – a pályázat témája a májrák.

A sajtópályázatra olyan híradásokat, riportokat várnak, amelyek növelik a lakosság ismereteit, amelyekből kiderül, hogyan előzhető meg és ismerhető fel a májrák, milyen szűrési lehetőségek adottak, miért fontosak a rendszeres kontrollvizsgálatok, mit tehetnek a háziorvosok, a sebészek, az onkológusok és a betegek a gyógyulásért, az életkilátások javításáért.

Magyarországon legtöbbször éveken át fennálló májzsugor (cirrózis) talaján alakul ki a májrák: a rosszindulatú elváltozás rendszeres ultrahangvizsgálattal időben felfedezhető. Célunk, hogy kerüljön a májrák a figyelem fókuszába, minél többeknél fedezzék fel a bajt időben, amikor még lehet segíteni, ezért hirdette meg a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya pályázatát az ország valamennyi szerkesztőségének munkatársa számára.

Az elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várják a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni 2011. március 15. és 2011. június 15. között megjelenő anyagokkal lehet. Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 2-20 perc lehet. A pályázatokat orvosi-újságírói szakmai bírálóbizottság értékeli.

A műfajok és médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet: hárman részesülnek 200-200 ezer forint díjazásban. A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására is.

A pályázatok beérkezési határideje: 2011. június 20. Eredményhirdetés és díjkiosztó 2011. július 28-án a Hepatitis Világnapon lesz. A szervezők kérik, hogy a pályázók tüntessék fel nevüket, címüket, elérhetőségüket, az alkotás megjelenésének, illetve sugárzásának helyét és idejét is. A pályázók a pályamunkákkal elektronikus úton is nevezhetnek. A rádiós és televíziós pályamunkák alkotóitól a szervezők kérik, hogy CD-n, DVD-n küldött munkáikat 3 példányban postázzák.

 

A pályamunkákat az alábbi címekre várják

Rákgyógyítás szerkesztőség, 6723 Szeged, Építő u. 3/a vagy sajtopalyazat@gmail.com e-mail címre.
További információ kérhető B. Papp Lászlótól a (06-30) 261-8789-es telefonszámon, illetve a sajtopalyazat@gmail.com és a www.rakgyogyitas.hu e-mail-címeken.

 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár