Tofu fasírt

Tofu fasírt

Húsmentes alternatíva az egészséges étkezés jegyében.

Hozzávalók:
- 1 csomag (250 gramm) natúr vagy füstölt tofu (GMO mentes),
- egy vörös- vagy lilahagyma,
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma,
- só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint,
- kb. 4 evőkanálnyi zabkorpa vagy tönkölymorzsa
- szőlőmag olaj a sütéshez

Elkészítés:
Reszeljük le a tofut egy kis lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a fűszereket, apróra vágott hagymát. Egy könnyen gyúrható masszát kapunk (ha nagyon morzsás adjunk hozzá egy pici vízben elkevert őrölt lenmagot). Ezután forgassuk bele a morzsába és szőlőmagolajban süssük ki a fasírtokat. Sütés után itassuk le róla a fölösleges olajat.
Fogyasszuk főzelékekhez egészséges alternatívaként, de zöldségkörettel is kiváló főétel lehet.


Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus



Bezár