Vérvétel eredmény

- Írta: Orvos válaszol

Vérvétel eredmény

Tisztelt Doktor Úr!

Kisfiam 4,5 éves és garatmandula műtét előtt állunk, a mi orvosunk külföldön tartózkodik.
Vérvétel előtt pár nappal gyógyult meg.
Kérdésem hogy evvel az eredménnyel is megfogják műteni, vagy túl korán vették le a vért és még várni kellett volna még pár napot?
Nagyon sok eredmény eltér a normál értéktől. Félek, hogy újra beteg lesz és csúszik a műtét.

Válaszát köszönöm!

Vérvétel eredménye a következő:

Süllyedés 5 mm/h 1-20 F WBC 7.2 Giga/L 6.0-10.0 F Neutrofil sejt 23.4 % L 40.0-80.0 F Eozinofil 7.5 % H 0.0-7.0 F Bazofil 0.7 % 0.0-2.5 F Monocita 3.0 % 0.0-12.0 F Limfocita 62.2 % H 10.0-45.0 F LUC 3.2 % 0.0-5.0 F neutrophil 1.69 Giga/L L 2.00-6.90 F Eozinofil 0.54 Giga/L 0.00-0.70 F basophil 0.0 Giga/L 0.00-0.20 F Monocita 0.22 Giga/L 0.00-0.90 F Limfocita 4.50 Giga/L H 0.60-3.40 F vvt szám 5.13 Tera/L H 3.90-5.00 F Hemoglobin 107 g/L L 110-160 F Hematokrit 0.34 L/L L 0.36-0.45 F MCV 67.0 fL L 77.0-90.0 MCH 20.8 pg L 25.0-32.0 F MCHC 310 g/L L 315-360 F RDW 13.3 % 11.6-14.8 F microcytosis 20.9 % H 0.0-2.5 F macrocytosis 0.0 % 0.0-2.5 F hypochromasia 11.4 % H 0.0-4.0 F hyperchromasia 0.3 % 0.0-4.0 F Thrcyta ADVIA 428 Giga/L H150-350 F MPV 6.7 fL 6.5-12.0 Prothrombin 108 % 80-120 F protrombin id˘ 12.3 sec L 12.4-15.1 F INR 0.96 0.90-1.15 APTI 30.1 sec 24.0-35.0 Glükóz 5.1 mmol/L 3.0-5.5 F T.bilirubi 4.2 umol/L 0.0-21.0 F Karbamid 4. mmol/L 2.5-8 Kreatinin 30 umol/L L 40> -80
F GOT
32.2 U/L 1-46 F GPT 13.6 U/L 1-49 F GGT 14 U/L 9-52 F

Kedves Édesanya!

A gyermek laborjában emelkedett eosinophil sejtszám látható, mely leginkább allergia vagy ritkábban bélférgesség kapcsán emelkedhet meg. Ennek tisztázás javasolt.
Ezen kívül az alacsony Hgb érték (Haemoglobin) és a kis vörösvértest térfogat a vashiányos vérszegénységnek felel meg.
A műtétet nem hinném, hogy el kellene halasztani, de javasolnám a fent labor megismétlését 3 hónap múlva, addig némi vaskiegészítéssel. (Aktiferrin cseppek). Ha akkor javulás látható, a továbbiakban vaskezelés nem indokolt. Az elhúzódó krónikus betegségek, mint az orrmandula gyulladása, megnagyobbodása is, - gyakran okoz vashiányt, ehhez társul még az nem kielégítő étrend.

Üdvözlettel,

Dr. Pintér Zsolt

Hozzászólások

LesAroush | 2019-03-27 06:13

Brand Cialis Online No Prescription Zithromax Side Effects In Children Desmethyl Kamagra viagra Amoxil Dosage For Toothache

EllSmarne | 2019-08-30 20:32

Viagra In Wiesbaden Kaufen Coupons For Cialis 20 Mg Zithromax Strengths cialis canada Cialis Pas Cher Pharmacie Amoxicillin Allergy Diagnosis Viagra Natural Para Mujeres
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

Bejelentkezés



Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész




Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?






Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár