Kedves Cori!
Hogyne! Az egészséges táplálkozás részeként sok-sok dió-mogyoró vagy egyéb olajos magvak fogyasztása, illetve a hüvelyesek: bab-borsó, no és persze a sóska-spenót is tartalmaznak vasat, sőt, a bennük lévő ásványi anyagok, növényi rostok fokozzák a vas beépülését, hasznosulását a szervezetben. Hozzá kell tenni, hogy ezek a növények meglehetősen nehezen emészthetőek, így elképzelhető, hogy abban a mennyiségben, amikor észlelhetően növelni képesek a vas értékeket, emésztési problémát okoznak.
A vas-pótlásra alkalmas lehet még a Schüssler-terápia, a vas-tartalmú, 8-as számú Schüssler-só kúraszerű szedése.
Azt csak mellékesen hagy kérdezzem, okoz-e gondot az alacsony vas-szint? Van-e bármilyen érezhető tünet, ami miatt szükségét érzi a vaspótlásnak?
Üdvözlettel:
Dr. Sánta Zsuzsa