Nem fáj, de vérzik

Kedves Doktor úr! Férjemnek időnként véres a széklete. Nagyobb mennyiségű friss vér ürül. Kb. 3 éve havonta 1-szer jelentkezik. Utoljára januárba volt vastagbéltükrözésen, ott negatív lett. Vannak belső aranyerei, azok vérezhetnek? De semmi fájdalma nincs. Mi lehet a vérzés oka? Köszönettel. L.M

Vérzik, de mitől?

Tisztelt Doktor úr! Napok óta véres a székletem, nagyobb mennyiségű friss vér távozik. Nem fáj semmi. Orvoshoz nem akarok menni, bennem ne nyúlkáljanak. Van-e okom megijedni? Vagy mitől lehet? Meddig tarthat? Van valami, amitől elmúlik? Csípős ételtől lehet -e? A bélgázok is sűrűbben jönnek. Ha vérzik, miért nem fáj semmi? Nem érzem magam rosszul. Viszont többet alszom, ami jó végül is meg nem is. A vér minden esetben friss, a széklet laza....

Nem kívánt gazdagság

Az aranyér tulajdonképpen a végbélnyálkahártya alatt található érköteg elnevezése. A végbél kielégítő működésében, a széklet tartásában és ürítésében van fontos szerepe. Aranyeres betegség akkor alakul ki, ha ez az erekkel párnázott végbéli kötőszöveti terület megnyúlik.

Számoljon le az aranyérrel!

Az aranyér a végbélnyílás környékén lévő erek kóros elváltozása. A betegség néha alig okoz panaszokat, de nem ritkán közepes vagy akár súlyos fájdalmakat is generálhat. Az aranyér súlyosbodásával vérzés is felléphet, melyet a beteg legtöbbször akkor vesz észre, amikor a vér halványpiros nyomot hagy a toalettpapíron.  

Körültekintő diagnózis

Kedves Doktor Úr, Szeretném megkérdezni, hogy az aranyér ha be van gyulladva, okozhat-e alhasi fájdalmat? Én úgy vettem észre, hogy a kettő összefügg. Várom és köszönöm válaszát.

Az aranyérről röviden

Legelőször is tisztáznunk kell, hogy maga az aranyér nem betegség. Az aranyeres párna fontos szerepet játszik a végbélgyűrű záró funkciójában. Az aranyér elnevezés magába foglalja az anatómiai beosztás alapján a külső- és a belső aranyereket. A belső még nyálkahártyával fedettek, a külsők pedig bőrrel. De nemcsak ez jelenti a különbséget, hanem az is, hogy a két régiónak más-más megbetegedése alakulhat ki, ekkor beszélünk aranyér-betegségről.

Az aranyérről

Az aranyér a végbélnyílás körüli visszeres hálózat kitágulása. Míg régebben idősebb korban gyakoribb volt, mára népbetegséggé vált, s 40 év felett minden második ember megtapasztalhatja kellemetlen tüneteit.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár