Jót vagy rosszat tesz nekünk a méz?

A mézet nagyon gyakran úgy nevezik, mint a hagyományos cukor természetes, egészséges alternatívája. Ez leginkább annak köszönhető, hogy számos egészségügyi előnye, valamint magas antioxidáns tartalma van. Egyesek úgy hiszik, hogy a méz a megfelelő megoldás, amikor egy kis édes után vágyunk. Mások viszont pont a magas cukortartalma miatt mellőzik. Ebben az írásban megpróbáljuk összeszedni, hogy a méz vajon jót vagy rosszat tesz-e nekünk.

Allergia: ne várjunk csodát a méztől

Az allergiások körében széles körben elterjedt az a vélekedés, hogy az adott környékről származó méz enyhítheti a kellemetlen tüneteket. Egy kutatás szomorú hírekkel szolgál a számukra, az eredmények szerint ugyanis semmi összefüggés nincs a mézfogyasztás és az allergiás rohamok ritkulása között.

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus



Bezár