Amikor a férfi fiatalabb

- Írta: S.D.

Címkék: korkülönbség
Amikor a férfi fiatalabb

A szerelem nem ismer határokat és egyre több nő lép kapcsolatba fiatalabb partnerrel. Erre a legismertebb példa Demi Moore és Ashton Kutcher.

Dr. Tina Tessina szerkesztőnő arra a kérdésre, hogy miért olyan gyakori a nők fiatalabb férfiakhoz való vonzódása ezt a választ adja: a nők szeretik a spontaneitást és a kalandkedvet a fiatal férfiakban és a férfiak szeretik a sikerességet és a függetlenséget az érettebb nőkben. Az idősebb nők a kozmetikai és egészségügyi fejlődés miatt egyre fiatalosabban néznek ki, s a nők manapság egyre sportosabbak. Valamint a nők várható élettartama magasabb, s az érettebb nők is szeretnek szórakozni, ez pedig vonzza a fiatal férfiakat. Sok nőnek a háztartás és a gyereknevelés már nem áll az első helyen, más dolgokat is meg szeretnének élni. A fiatal férfiak az érett nőket izgalmasabbnak találják, mert jó velük a beszélgetés, jó velük a szex és pénzügyileg függetlenek (ezeknek az állításoknak az alapja Dr. Tina Tessina 200 páron végzett vizsgálata).

A nagy korkülönbség mítoszai

  1. „A férfiak előbb, vagy utóbb elhagyják idősebb partnerüket egy fiatalabb nőért.” A vizsgált pároknál legtöbbször a férfiak voltak, akik gyereket akartak és a nők nem, ez okozta a szétválást.
  2. „Az érett nők csábítják el a fiatal férfiakat.” Minden vizsgált esetben a férfi szólította meg a nőt.
  3. „Nem fog sokáig tartani.” Az átlagos együtt töltött idő a pároknál 13 év.

A vizsgálat ellenére az ilyen kapcsolatot elővigyázattal élvezzük, mert rossz ébredés lehet a vége – természetesen a nő számára. Bár néhány ilyen kapcsolat nagyon jól működik, soha ne felejtse el: nem szabad a partner érettségét és a környezetére gyakorolt hatását figyelmen kívül hagyni! A nők gyakran feltételezik, hogy a fiatalabb partner éretlen. Természetesen ez összefüggésben van a férfi tényleges életkorával. Ezért nemcsak a korkülönbség nagyságának van jelentősége, hanem a partner tényleges életkorának és érettségének is.
 

Bezár