Házasság, vagy orgazmus?

- Írta: SD

Címkék: házasság orgazmus
Házasság, vagy orgazmus?

Gyakran beszélget szexről, orgazmusról, házasságról? Vagy inkább csak az utóbbiról? Tény, hogy sokan kínosnak találják a szex és az orgazmus témákat. Amikor azt kérdezték, mi a fontosabb a házasság, vagy az orgazmus, sokan azt válaszolták: a házasság. Talán ha a megkérdezettek többsége tudta volna, hogy a nők többségének nincs orgazmusa, a szavazás talán másképp végződött volna.

Sok nő azt mondja, hogy az orgazmus nem olyan fontos, mint a partnerhez fűződő kapcsolat. Ezek a nők gyakran zavarban vannak amikor szex és orgazmus kerül szóba, hiszen ki szeretné bevallani, hogy ő még nem jutott oda?

A Durex globális tanulmánya szerint a megkérdezettek 60%-a mondja, hogy a szex örömet okoz és fontos az egészséghez, de csak 44%-uk elégedett a szerelmi életével. Minden testileg és lelkileg egészséges ember képes elérni az orgazmust, azonban sok helyen hiányzik az őszinte kommunikáció. A vizsgálatban a megkérdezettek 48%-a jelezte, hogy általában van orgazmusa. De mit jelent az, hogy „általában”? Világszerte kétszer annyi férfinak van rendszeres orgazmusa, mint nőnek. Ez a hatalmas különbség felveti a kérdést, hogy ez miért van így?

A közelség utáni vágy egy fontos kritérium a szexuális együttlétnél. Ez a hozzáállás gyakran a szülő-gyermek kapcsolatból hiányzó dolgokból ered, egy életen át kíséri az embert és befolyásolja szexuális együttléteit. Az pedig, hogy a női orgazmus jó a nőnek és a férfinak és ezáltal a kapcsolatnak is, az nem titok.

A válás ma már társadalmi jelenség, a fiatalok pedig nyomás alatt vannak a minél hamarabbi szexuális élet irányába. Ezeket elnézve nagyon is logikus, hogy az emberek nem orgazmust, hanem házasságot kívánnak. Az orgazmus nem fontos a társadalomnak, de azt a véleményt a többség osztja, hogy házasság nem működhet kielégítő szexuális kapcsolat nélkül. Ez az ellentmondás figyelemért kiált, de ezt a gyógyszeripar, az ügyvédek és esküvőkből profitálók a háttérbe szorították.
 

Bezár