Házasság, vagy orgazmus?

- Írta: SD

Címkék: házasság orgazmus
Házasság, vagy orgazmus?

Gyakran beszélget szexről, orgazmusról, házasságról? Vagy inkább csak az utóbbiról? Tény, hogy sokan kínosnak találják a szex és az orgazmus témákat. Amikor azt kérdezték, mi a fontosabb a házasság, vagy az orgazmus, sokan azt válaszolták: a házasság. Talán ha a megkérdezettek többsége tudta volna, hogy a nők többségének nincs orgazmusa, a szavazás talán másképp végződött volna.

Sok nő azt mondja, hogy az orgazmus nem olyan fontos, mint a partnerhez fűződő kapcsolat. Ezek a nők gyakran zavarban vannak amikor szex és orgazmus kerül szóba, hiszen ki szeretné bevallani, hogy ő még nem jutott oda?

A Durex globális tanulmánya szerint a megkérdezettek 60%-a mondja, hogy a szex örömet okoz és fontos az egészséghez, de csak 44%-uk elégedett a szerelmi életével. Minden testileg és lelkileg egészséges ember képes elérni az orgazmust, azonban sok helyen hiányzik az őszinte kommunikáció. A vizsgálatban a megkérdezettek 48%-a jelezte, hogy általában van orgazmusa. De mit jelent az, hogy „általában”? Világszerte kétszer annyi férfinak van rendszeres orgazmusa, mint nőnek. Ez a hatalmas különbség felveti a kérdést, hogy ez miért van így?

A közelség utáni vágy egy fontos kritérium a szexuális együttlétnél. Ez a hozzáállás gyakran a szülő-gyermek kapcsolatból hiányzó dolgokból ered, egy életen át kíséri az embert és befolyásolja szexuális együttléteit. Az pedig, hogy a női orgazmus jó a nőnek és a férfinak és ezáltal a kapcsolatnak is, az nem titok.

A válás ma már társadalmi jelenség, a fiatalok pedig nyomás alatt vannak a minél hamarabbi szexuális élet irányába. Ezeket elnézve nagyon is logikus, hogy az emberek nem orgazmust, hanem házasságot kívánnak. Az orgazmus nem fontos a társadalomnak, de azt a véleményt a többség osztja, hogy házasság nem működhet kielégítő szexuális kapcsolat nélkül. Ez az ellentmondás figyelemért kiált, de ezt a gyógyszeripar, az ügyvédek és esküvőkből profitálók a háttérbe szorították.
 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár