A boldogság és jó közérzet elérése érdekében speciális diétát, illetve néhány vitaminokban gazdag étel fogyasztását javasolják a szakértők. Ezek közé tartozik a vörös kaviár és a csuka hal, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak a boldogságért felelős elemi összetevőket. A koleszterinjük ráadásul erősíti az idegrendszert. A mandulában különösen sok értékes E vitamin található, amely csökkenti a stressz hormonok szintjét és nyugtató hatása van. A pisztácia és a többi dióféle termés összetevői jótékonyan hatnak a pozitív gondolkodásra és az örömérzésre. Emellett vérnyomáscsökkentő és enyhíti az idegi feszültség érzését. A bab legnagyobb értéke, hogy tele van magnéziummal, amely ellazítja az izmokat, ami a nyugalmi, békés állapot eléréséhez szükséges. A mézről mindenki tudja, hogy egészséges, és az egész szervezet működésére kedvezően hat. Ősszel azért is érdemes kanalazgatni, mert megelőzhető vele a megfázás. Nyugtató hatása olyan erős, hogy akár altatóként is használható. Gyógynövény teába is tehetünk mézet, mert ízre finom és garantáltan megnyugszunk utána. Nem szabad megfeledkezni a csokoládéról sem, amely a kedélyállapot hatékony javítója. Szerotonint tartalmaz, amely növeli a boldogságérzést és egyfajta eufóriát is kiválthat. Az igaz, hogy nagyobb mennyiségben hizlal, de erre is megvan az orvosok tanácsa: tessék mozogni, sportolni.
Argumenti i fakti