Komolyan vett zenei fesztivál

2012.06.29. - Írta: Cultura

Komolyan vett zenei fesztivál

Beethoven, Brahms, Vivaldi és jazz. A zenei műfajok változatossága, a sokszínűség jellemzi az idén 22. alkalommal megrendezendő Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál programját.

„A nehezedő körülmények arra ösztönöznek bennünket, hogy keressük az újdonságokat, új rétegeket hódítsunk meg az igényes zenének, ezért is illesztettük be a 9 hangversenyből álló programunkba a ’ korszerűsített barokk’ zenét játszó Fugato együttes műsorát, amellyel az új zenei hangzásokra fogékony közönséget célozzuk meg”- emelte ki az idei program egyik újdonságát Bálint Gábor, a koncertsorozatot rendező Musica Hermina Alapítvány vezetője.
A fesztivál július 12-én kezdődik, és a koncerteket hétfőnként és csütörtökönként tartják öt héten át. Ugyan kerületi, fővárosi vagy állami támogatást az idén sem kapott a rendezvénysorozat, nagy jelentősége van annak, hogy a fővárossal és a Mezőgazdasági Múzeummal is 2014-ig szóló megállapodást sikerült kötni. „A főváros is értékesnek tartja ezt a zenei fesztivált, több évre biztosítja annak helyszínét, és ez némi stabilitást ad a rendezvényünknek. Szakmailag is fontos ez, mivel évekre előre lehet tervezni a fesztivál programját” – hangsúlyozta Bálint. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum sem emelte infrastrukturális szolgáltatásainak díjait, ezzel is támogatja a rendezvénysorozatot. „A ligeti koncerteket két évtized alatt több mint 200 ezer ember látogatta, nagyjából fele-fele arányban külföldiek és hazaiak, a sorozat tehát jelentős kulturális eseménnyé vált”- mondta.

A nyitókoncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar adja július 12-én Beethoven-esttel, Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével. További klasszikus zenei koncertek hangzanak fel a Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Jandó Jenő zongoraművész közreműködésével július 16-án Beethoven és Brahms-esten, majd július 19-én a Budapesti Vonósok Mozart- estjén, amelyen Szentpéteri Gabriella lesz a szólista.

Visszatérő fesztivál résztvevő a Budapest Klezmer Band július 23-i koncertjével és a Budapest Bar július 30-i fellépésével. Ez utóbbi együttes már tavaly is forró hangulatot teremtett a ligeti tavi környezetben régi film-és világslágerek előadásával.

A Fugato Orchestra „Ha ezt Bach hallaná…”- címet adott július 26-i koncertjének. A hangulatos helyszínhez illő programmal, látványos operett showműsorral lép fel a HungarOperett zenekara és tánckara augusztus 2-án.
„Az operett, a revű a törzsközönség jelzése alapján került a fesztivál programjába” – említette meg Bálint Gábor. Végül a Magyar Virtuózok Kamarazenekara Szenthelyi Miklós hegedűművész fellépésével Vivaldi- estet ad augusztus 6-án, majd augusztus 9-én kedvelt hungarikumnak számító műsorral, a 100 tagú cigányzenekar koncertjével fejeződik be a ligeti koncertsorozat.

Hozzászólások

Tuan | 2012-07-23 08:54

Nagyon szuper ez a sze1m, e9n is a Garden State-ből irmesem, annak a filmnek a soundtrackje9t nagyon aje1nlom, fantasztikus sze1mok vannak rajta, nem is tudne9k konkre9t kedvencet mondani. Sze1momra ezek ilyen utazf3s (vagy se9te1lf3s) elme9lkedős sze1mok, nagyon jf3l e9rzem magam tőlfck! :) Egye9bke9nt e9n is jegyzetelgetek mindig sorozatok kf6zben :)
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár