Milyen nőre vágynak a férfiak? 11 pontba foglalva

- Írta: DA

Milyen nőre vágynak a férfiak? 11 pontba foglalva

Milyen a jó nő a férfiak szerint? – kérdezhetik sokan, és úgy érzik, képtelenek megfejteni, milyen elvárásokkal vadásznak maguknak partnert a teremtés koronái. Pedig a férfiak lényegesen egyszerűbben működnek, mint azt a hölgyek többsége gondolná. Csokorba gyűjtöttünk tehát pár alapvető fontosságú tényezőt…

A férfiak szerint az ideális partner…

1. …kedves
Régi mondás: viselkedjünk úgy másokkal, ahogy azt magunk felé is elvárnánk a környezetünktől. Az tehát csak egy dolog, hogy nem vagyunk agresszívek és türelmetlenek idegenekkel, de még fontosabb, hogy egy párkapcsolatban sem viselkedhetünk a másikkal a megszokás vagy a közelebbi viszony miatt pokróc módon. Bal lábbal kelt? Ez nagyon szomorú, de nem feltétlenül a partnere tehet róla. Ne rajta töltse ki a mérgét! És ha esetleg ő üt meg olyan hangot, ami nem elfogadható, higgye el: eredményesebb, ha ordibálás helyett csendesen adja ezt a tudtára.

2. …tiszteli a másikat
Ami természetesen nem hajbókolást vagy feltétlen bólogatást jelent, hanem sokkal inkább azt, hogy soha ne alázza meg barátját vagy férjét, ne tegyen rá lekicsinylő megjegyzéseket, és igyekezzen éreztetni vele, hogy igazi férfiként tekint rá. Mindez különösen igaz társaságban – kevés dologgal lehet egy férfit annyira megsérteni, mint ha szerelme mások előtt tesz rá becsmérlő megjegyzéseket, netán durván ledorongolja. A férfiak sok mindent hajlamosak elfelejteni – az ilyesmit soha. Szintén a férfiak önértékelése szempontjából jelentős, hogy soha ne hozzon meg semmiféle lényeges, kettejüket vagy a családot érintő döntést anélkül, hogy megkérdezné róla a véleményét. Ha így tesz, azt minden férfi a semmibe vételeként, megalázó keresztülnézésként fogja megélni, függetlenül attól, hogy önnek eszébe sem jutott volna hasonló.

3. …nyílt, kommunikatív és őszinte
Egy mély párkapcsolat nem jár önfeladással, így természetesen mindkét félnek megmarad a privát szférája. A titkolózás, rejtegetés azonban nem fér bele, ennek kulcsa pedig az őszinte, nyílt kommunikáció. Ha csak tíz percük jut rá egy nap, akkor is beszélgessenek. Egy igen fontos és hasznos gyakorlati tanács, amit a nők jelentős része képtelen betartani: lehetőleg ne zúdítsa a férjére azonnal a világ minden gondját-baját, ha hazaért a munkából. A férfiaknak ilyenkor szükségük van legalább fél órára ahhoz, hogy lerendezzék magukban a nap eseményeit. Ha kivárja ezt és utána kezdenek el mélyebben beszélgetni, biztos lehet benne, hogy önt is sokkal alaposabban meghallgatják majd.

4. …támogatja élete párját
A férfiak minden körülmények között megértést és támogatást várnak el partnerüktől, különösen, ha a dolgok rosszabbra fordulnak. Nem véletlenül született az a mondás sem, hogy egy férfi sikerei mögött mindig a feleségét kell keresni – ez valóban így van. Biztos lehet benne, hogy ha mindig segíti, ő is sokkal jobban tiszteli majd önt, és a véleményét is gyakrabban kérdezi meg, mint egyébként.

5. … nem hisztizik és nem parancsolgat
A férfiak nem tudnak mit kezdeni a nők sírógörcseivel, dühkitöréseivel, mert nem érzik azokat racionálisnak. Ha valamit szeretne, kérje meg vagy kérdezzen – soha ne rendezzen jelenetet, ne tomboljon és ne kezdjen el krokodilkönnyeket hullatni, a férfiak ugyanis úgy élik meg ezeket a helyzeteket, hogy sarokba szorítják és zsarolják őket. Ez nem érzéketlenség, egyszerűen más beállítottságúak, mint a nők – számukra egyszerűen érthetetlen ez a fajta magatartás, és mint ilyen, riasztja is őket. Arról nem is beszélve, hogy nem veszik komolyan a hisztérikákat. A parancsolgatást pedig kihívásként, tekintélyük semmibe vételeként élik meg. Ha el szeretne valamit érni, egy kedves odabújás, egy mosoly sokkal jobb eredményre vezet partnerénél, mint a dirigálás vagy a sértődés.

6. …nem sajátítja ki partnerét
A nők hajlamosak elfelejteni, hogy a férfiak sokkal inkább megőrzik egy párkapcsolatban vagy házasságban saját territóriumukat, mint ők, ez egyfajta természetes igény. Más szóval: ön a férfi életében a legfontosabb, de a szerelem és a család nem felülírja, hanem csak megelőzi prioritásban az élet többi területét. Nincs a földön olyan férfi, akiből nem vált ki tehetetlen dühöt és bosszúságot, ha partnere hisztériás rohamot kap a havi egy baráti sörözés felvetése alkalmával, netán folyamatosan hívogatja és ellenőrzi őt a hétköznapokban. Ha el akar menni a régi cimborákkal beszélgetni, netán sportolni, hadd menjen – higgye el, ő is önnel van a legszívesebben, és néhány óra múlva már hazavágyik majd. Amennyiben azonban meg akarja akadályozni az ilyesmit, az csak feszültséghez vezet.

7 …boldoggá teszi szerelmét az ágyban
A férfi a házassággal fizet a szexért, a nő a szexszel fizet a házasságért – szól a mondás, és még ha ez ebben a formában erős túlzás is, nem véletlenül született meg. A szexuális intimitás minden kapcsolat legfontosabb alapja a bizalom és a szeretet mellett, amely a férfiak számára nélkülözhetetlen, elemi szükséglet a mindennapokban. Nyilván nem kell engednie partnerének minden egyes szituációban, amikor megfogja a fenekét vagy magához öleli, hiszen ön sem szexuális tárgy, de néha igenis vegyen erőt magán, és szeretkezzen vele akkor is, ha esetleg úgy érzi, semmi energiája hozzá a mindennapi rohanás után. Egyrészt ha így tesz, biztos, hogy ön is élvezni fogja, amit viszonzásul kap, másrészt a férfiak számára tényleg mindennapos igény a jó szex. Ha hetekig éhezteti a férfit, az csak egyre feszültebb, dekoncentráltabb és barátságtalanabb lesz. Amennyiben most maga elé néz, és azt kérdezi: „akkor lehet, hogy emiatt olyan ideges napok óta?”, biztos, hogy ideje átgondolnia a helyzetet ezen a téren!

8. …meglepetéseket tervez
Bármilyen hihetetlen, a férfiak szeretik a váratlan dolgokat. És nem, nemcsak az ágyban. Egy férfi hihetetlenül hálás tud lenni olyan apróságokért is, ha megereszti neki a fürdővizet, főz neki valami finomat, kérés nélkül tölt neki egy pohár italt, ha hazaérkezik, netán meglepetésszerűen megjelenik a munkahelyén a munkaidő végeztével, és elviszi valahová egy romantikus programra.

9. …ad magára
Lehet, hogy már házasok, de a férje attól még férfi. Annak ellenére, hogy minden helyzetben látták már egymást, ne higgye, hogy örül, ha igénytelenül, ápolatlanul jelenik meg előtte. A szőrös láb és hónalj, a „bajuszka”, a lenőtt haj, az izzadságszag és a koszos köröm különösen riasztó, vágylohasztó tényezőknek számítanak. Ne feledje: ha ad magára, partnere ezen a téren is jobban meg akar majd felelni önnek!

10. …vezeti a háztartást
A férfiak többsége képtelen maga körül rendet tartani, ám ki nem állhatják azokat a nőket, akik ugyanilyen rendetlenek. Az erősebbik nem képviselőinek többsége – akár bevallja, akár nem – a hagyományos szerepek híve: a férfi eltartja a családot, a nő pedig biztosítja ehhez a hátteret. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy hátralévő életét rabszolgaként kell leélnie, a férfiak ugyanis szívesen segítenek a házimunkában, ha azt látják, hogy szívszerelmük megfelel igényeiknek – azt viszont ne várja el tőlük, hogy ön HELYETT főzzenek, mossanak, takarítsanak.

11. …tettekkel és szavakkal is kifejezi, mennyire szereti partnerét
A nők gyakran szexgépekként tekintenek a férfiakra, akiknek csak „azon” jár az eszük, és semmi máson, pedig a férfiak is igénylik a babusgatást, a szeretgetést, illetve szeretik érezni, ha szükség van rájuk, ha ragaszkodnak hozzájuk. Gyakran menjen oda partneréhez, ölelje át, simogassa meg, bújjon hozzá, és éreztesse vele, hogy ő önnek a legfontosabb.

Bezár