Hat kiváló módszer a kéz bénító fájdalmának csökkentésére

A kézfejben jelentkező fájdalom több, mint egy zavaró érzés. A merev, duzzadt és fájdalmas kézfej gátolja a napi rutinfeladatok elvégzését, mint például egy ruha begombolását. A fájdalomnak gyakori oka a kézfej kopásos ízületi megbetegedése (arthrosis, osteoarthritis). Kialakulásának előidézője az ujjízület közötti porcok kopása, sérülése. Szúró, zsibbadó fájdalom akkor is jelentkezhet, amikor a csuklóban a közép ideget vagy a könyökidegeket...

A fájdalomról

A fájdalom egyidős az emberiséggel. Jelenléte gyötrelmet, kínt és szenvedést okoz, de ami a legfőbb, figyelmeztet a test törékeny voltára és múlandóságára. A testi kínhoz időről-időre változott az emberiség viszonya. A középkorban a fájdalmat túlvilági érdemszerzésnek tekintették, és tűrésre szólították föl a szenvedőt.

Görcsök és alhasi fájdalmak

Tisztelt dr. Úr! Remélem, tud segíteni a következő panaszaim okával kapcsolatban. Körülbelül 3-4 hete kezdődött enyhe alhasi fájdalmam, nem volt görcsösen erős, viszont egész nap fájt, kevesebbet tudok enni, mint eddig, hamarabb jóllakom, kb 1 hete volt 2 napig hasmenésem, hányingerem, a háziorvos azt mondta, hogy mivel megjelent 3 hét után a hasmenés, ez biztos vírus, látja a torkomban, széntablettát írt fel, hogy az kipucol. Ezt követően jobban...

Szúró érzés a mellkasomban

Tisztel Dr. Úr! Fáj a mellkasom jobb és bal fele attól függően, mikor, melyik felébe nyilal egy szúró érzés. Egyszer-egyszer a hasamnál, a köldököm mellet is előfordul. Fáj a vesém, mert megfáztam, köhögök 1 hete. Amikor köhögök, erősen hörög a mellkasom. Nem tudom, hogy mi lehet az? Valami komoly probléma, és egy este hátranyilallt a hátamba és a kezembe is. Ez lehet, attól, hogy sokat köhögök? Köszönöm a választ előre is!

Aggasztó zsibbadás

Kedves Doktor úr! Tüneteim: Zsibbad mindkét kezem, könyöktől lefele,nagyon sokszor, nappal is éjszaka is. Nem tudok lehajolni, ha leguggolok, nem tudok vagy csak nagy nehézség árán állok fel. /kb. 3 hónapja/ Nagyon fáj a fejem, hátul a tarkómnál, csak ha fekszem. Szinte mindennap. Nappal sohasem fáj. A lábam a vádlitól lefele a lábfejig, már délután, zsibog és nagyon meleg. Kérdésem: menjek el a háziorvosomhoz? Köszönettel várom válaszát!

A reumás beteg őszi panaszai

Itt van az ősz, itt van újra. És bár ez az évszak kedves sokunknak, ízületi- és tagfájdalmakat is hoznak a nedves, szeles, változékony napok.

Gyógyszerek helyett csak fonjuk össze a karjainkat!

Nem muszáj azonnal feltétlenül különböző vény nélkül kapható vagy vényköteles fájdalomcsillapítókat bekapkodnunk, ha valamelyik testrészünket beütöttük, elrontottuk a gyomrunkat vagy pusztán csak hasogat a fejünk. Egy új tanulmány szerint még egy olyan szimpla módszer is csökkentheti a kínjainkat, mint például karjaink keresztezése.

Gyógyír az apróbb kellemetlenségekre a káromkodás

Nyugodtan hagyjuk kiszaladni a szánkon azt a pár csúnya szót, ha legközelebb beverjük a lábujjunkat, vagy a szeg helyett az ujjunkra ütünk a kalapáccsal: angol kutatók bebizonyították, hogy amennyiben nem visszük túlzásba, néhány nyers kifejezés enyhítheti a fájdalmat. Akik csupán ritkán használnak trágár szavakat, azok esetében egészen pontosan négyszer hatékonyabbnak bizonyult a „módszer”, mint a rendszeres káromkodóknál.

Oltás felesleges fájdalmak nélkül

Egyes vizsgálatok szerint a gyermekek fele kifejezetten erős fájdalmat él meg oltások vagy a vérvétel alkalmával. Pedig ezt el lehetne kerülni.

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár