Ha a gyereknek fáj a háta

Ha a gyerekeket túl sok, gyakran feldolgozhatatlan inger éri, a pszichés panaszok testi tünetekben is megnyilvánulnak.

Kényelmesen ülsz?

Az emberek 32%-a tölt tíz óránál is többet üléssel egy nap. Ez sokszor azt jelenti, hogy görnyedünk a billentyűzet felett egy kényelmetlen széken ülve.

Inkontinenciát is okozhat a gerincsérv

Noha a gerincsérvet is sérvnek hívjuk, orvosi értelemben nem kapcsolódik a hasi sérvekhez. Abban azonban közös a két rendellenesség-csoport, hogy pokoli kínokkal járnak, és az esetek többségében mindenképpen műtéti megoldásra van szükség a helyzet rendezéséhez.

Stroke utáni derékfájdalom

Kedves Doktor Úr! Régóta van ízületi problémám, pontosabban 6 éve, akkor volt egy stroke-om bal oldalt lebénultam. Azóta, de most egy pár hete nagyon fáj a derekam, sok injekciót kaptam, de nem szűnik, nincs probléma ha állok, vagy megyek, de az ülés és a fekvés nagyon fáj, szinte elviselhetetlen, pedig elég jól viselem a fájdalmat nem vagyok egy orvoshoz szaladós, sokan azt mondják ez a baj csak akkor megyek ha már baj van. Egyébként meg az a válasz...

Genetikai örökségünk is vezethet hátfájáshoz

Számos tényező járul hozzá a hátfájás kialakulásához a nehéz tárgyak emelgetésétől kezdve a túlerőltetésen át egészen az öregedésig. Sokak számára azonban ennél jóval prózaibb okokra vezethető vissza a sok kellemetlenség: a családból örökölt genetikai adottságokra.

Szakszerű ellátás

Tisztelt Doktor úr! 3,5 hónapja vagyok betegállományban. MRI leletemen, amely februárban készült, az orvosi vélemény a következő: elváltozások Schauermann betegség utáni állapotnak felelnek meg Protrusio disci Th. X-XI Spondylarthrosis Secunder folyamat jele nincs. Az első két hónapban annyira fájt a hátam, hogy csak feküdni tudtam otthon. Kaptam gyulladáscsökkentőt, izomlazítót, fájdalomcsillapítót,később Medrol 64 mg gyógyszert. Majd 5 db infúziót...

Hátfájás és ízületi fájdalom

Több mint 20 éve hát- és derékfájós vagyok. Néhány hónapja a térdeim is nagyon fájnak, amikor lépcsőn járok. A Ceragem dél-koreai gyógyágy használata javít-e egészségi állapotomon?

Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerészBezár