A szex sem ér véget az orgazmussal

- Írta: DA

A szex sem ér véget az orgazmussal

Vége a fergeteges szexuális együttlétnek – a nő odabújna kedveséhez, aki azonban már az oldalára fordult és átlépett az álmok birodalmába. Ismerős a kép? Jó eséllyel az. Nem szükséges pedig, hogy mindez törvényszerű legyen, ugyanis nemcsak elő-, hanem utójáték is létezik az ágyban.

Korántsem kikerülhetetlen, hogy a szex után a férfi – partnernőjében hiányokat hagyva – horkolva a fal felé forduljon, és ugyanígy az sem törvényszerű, hogy a nő – partnerét feszélyezve – mélybeszélgetést kezdeményezzen a kapcsolat állásáról némi kis lepedőakrobatikát követően. Mit tegyünk ehelyett?
Tippek férfiaknak
Ne feledje: feleségét, barátnőjét, alkalmi partnerét más anyagból gyúrták, mint önt. A nőknek szükségük van arra, hogy szex után megöleljék őket. Van még egy igen praktikus oka annak, amiért nem tanácsos azonnal álomba merülnie szex után: biztos abban, hogy partnernője kielégült? És ha igen, elég volt neki egy menet? Ha tényleg a hősévé akar válni, kérdezze meg, tehet-e még érte bármit. Lehet, hogy ön még nincs kész a következő numerára, de számos más út is létezik egy nő boldoggá tételéhez…
- Ne aludjon el. Bármit is csinál, szinte csak jobb lehet annál, mint ha elalszik.
- Ha partnernője egy nedves folton fekszik, hozzon neki törölközőt vagy zsebkendőt, hogy kényelmesebben érezze magát.
- Ne rohanjon ki partnernője előtt a vécére, hagyja, hogy ő használja előbb a mellékhelyiséget. Higgye el: ki fogja bírni, még ha sürgetőnek is tűnik a kényszer.
- Engedje, hogy ő zuhanyozzon előbb – vagy még jobb, csatlakozzon hozzá!
- Míg a hölgy a fürdőszobában van, szedje össze a használt óvszereket, és dobja ki őket. Egy percre se hagyja őket a földön vagy az éjjeliszekrényen.
- Miután a fenti körök lefutottak, ölelje át partnerét.
- Ha a hölgy fel akarja venni a fehérneműjét, adja neki oda – de biztosíthatja róla, hogy önnek jobban tetszik nélküle.
- Ne rohanjon a hűtőhöz kibontani egy sört vagy falatozni egy kicsit, és főleg ne üljön le a számítógéphez megnézni az emailjeit.
- Tekintse nem létezőnek a telefonját, és eszébe se jusson elkezdeni másokat hívogatni, sms-ezni.
- Ne fecsegjen lényegtelen dolgokról, amik nem érdeklik a nőt.
Tippek nőknek
Akárcsak a férfi, ön is tudatosítsa magában: a két nem képviselőinek mások az igényei. Az ágy másik oldalán fekvő férfi úgy néz ki, mint aki lefutott egy maratont, ön pedig mindenáron beszélgetni akar vele – nem lehet, hogy épp ettől tűnik olyan fáradtnak? A férfiak feleslegesnek érzik szex után a beszélgetést, mert cselekvés-orientáltak: úgy érzik, az előbbiekben már minden lényegeset elmondtak egymásnak a testük használatával. Ha valami tényleg a szívét nyomja, nyugodtan beszéljen, de eszébe se jusson megkérdezni, mit gondol álmai lovagja a kapcsolatukról, ne kérdezgesse gyermekvállalásról, ne gyanúsítsa meg azzal, hogy szex közben más nőkről fantáziált, és ne kezdje el azt elemezni, hogy a lába szőrösebb volt a kelleténél.
Tippek mindkét nemnek
Szex után mindketten a lehető legjobb hangulatban vannak, igyekezzenek ezt olyannyira meghosszabbítani, amennyire csak lehetséges. Miként van mód erre?
- Menjenek ki a konyhába együtt enni – akár ruhátlanul, sötétben. Suttogjanak egymás fülébe, etessék egymást. Ez akár a második menet kezdete is lehet egy másik helyiségben.
- Hallgassanak közösen zenét!
- Sétáljanak egy kicsit közösen! Már amennyiben persze nem éjfél van, és nem egy rossz közbiztonságú lakótelep közepén élnek. De a jó reggelt-szex után jól fog esni egy kis séta – akár alsónemű nélkül is.
- Nézzenek tévét együtt. Ismételjük el hangosan: EGYÜTT. Vagyis nem a feleség kedvenc romantikus sorozatát és nem a férj kedvenc bajnoki ligájának legszebb góljait, hanem valami olyat, ami mindkettejüket egyformán érdekli. Ugyanígy magazinokat is átlapozhatnak, de azt is szigorúan közösen!
- Masszírozzák meg egymást akár olajjal, akár anélkül. Ez nem szexuális töltetű, ám igen érzéki érintkezési forma.
És egyetlen pillanatra se feledjék: a jó utójáték minden formája természetes kezdete az előjátéknak.

Bezár