Indulj be!

- Írta: DA

Indulj be!

Betéve tudjuk, mindet kipróbáltuk: osztrigát faltunk, fülledt erotikus filmeket néztünk, masszíroztuk egymást – és ezek a módszerek egy idő után bizony akkor is unalmassá válnak, ha tényleg jók szexuális életünk felpezsdítésére, a libidó beindítására. Mindez persze azzal is jár, hogy egyre kevésbé alkalmasak a vágy felkorbácsolására. Szerencsére azonban léteznek más, bizonyítottan működőképes praktikák is.

1. Legyünk merészek!

Miért ne próbálhatnánk ki egyszer a romantikus séta helyett a közös szörfleckét? Bizonyított, hogy a hasonló adrenalin-pumpáló élmények hatására mind a férfiak, mind a nők vonzóbbnak, izgalmasabbnak találják a másik nem képviselőit, és a szexhez is nagyobb kedvük van. Mindennek oka igen egyszerű: a szívverés felgyorsul, az idegrendszer aktivitása is felfokozott – pont mint szex közben… Vagyis csak arra kell ügyelnünk, hogy ne eméssze fel minden energiánkat a hullámlovaglás!

2. Nem mindegy, mit iszunk

Romantikus vacsora? Remek ötlet! Még jobb, ha direkt vörösbort fogyasztunk mellé. Azok a nők, akik minden nap isznak egy pohárral a nedűből, bizonyítottan gyakrabban éreznek magukban kedvet a szexhez, és – bármilyen hihetetlen – a hüvelyük is könnyebben nedvesedik, mint absztinens társaiknak. A háttérben a borban rejlő polifenolok húzódnak meg: ezek az antioxidáns vegyületek tágítják az ereket, így esetükben a szex szempontjából fontos területek vérellátottsága is jobb. Viszont mindez nem lehet indok a mértéktelenségre: egy pohár a megfelelő mérték, és nem több!

3. Lazuljon el, és könnyebben jön majd izgalomba

A jóga nemcsak ellazít, de a libidót is javítja. Ebben nagyban közrejátszik, hogy a rendszeres jógázók egyensúlyba kerülnek a saját testükkel, ami a szexualitáshoz is közelebb viszi őket, jobban megértik saját nemiségüket, és növekszik az önbizalmuk is. A jóga javít a szexuális problémákkal küzdő párok nemi életén is, és nem utolsósorban az orgazmusokat is intenzívebbé teszi szintén a hatására kialakult jobb vérellátásnak köszönhetően.

4. Az érintés jelentősége

Talán abszurd módon hangzik, de igaz: kézen fogva, összekulcsolt ujjakkal sétálni nemcsak kellemes, de felajzó hatással is bír. A partnerek közötti minden apró érintés oxitocint szabadít fel, ez a hormon pedig nagyban hozzájárul a jó közérzethez, és a szex szempontjából is fontos szerepet játszik az agyban. A lényeg a spontaneitás: senkinek sem kell külön elmagyarázni, milyen hatása lehet egy megfelelő pillanatban megejtett simogatásnak, csóknak, ölelésnek.

5. Amikor a piros nem a tilos jele

A bika valójában nem látja a vöröset, hiszen színvak – az ember azonban nem az, és ha partnerünk pirosat ölt, bizony ösztönösen kívánatosabbnak látjuk. A pontos hatásmechanizmus nem teljesen ismert, ám kutatások sora igazolja, hogy mind a nők, mind a férfiak különösen attraktívnak találják ezt a színt. Tudat alatt bizonyára ez is a bővebb vérellátással függ össze (elvégre a rúzs használata is szexuális eredetű: az izgalmi állapotba jött nők ajka telik meg vérrel, az ókorban ezt volt hivatott utánozni – még ha ez mára jobbára feledésbe is merült). Vagyis ha partnerünk pirosban érkezik a találkozóra, jó esélye van arra, hogy a végén legszívesebben letépnénk róla.

6. Izgató kipárolgás

Több tudós is esküszik rá, hogy a szaglás perdöntő jelentőséggel bír a kapcsolatok szempontjából – ezen a téren különösen a nők reagálnak érzékenyen partnerük kipárolgására. Akármilyen furcsán hangzik, a kiszemelt férfi izzadságában rejlő hormonok szaga bizonyítottan megemeli a nők kortizolszintjét, ami szexuális izgatottsághoz vezethet (a megfelelő szituációban, a megfelelő partnerrel – és természetesen tudat alatt). Vagyis menjünk együtt edzeni – és utána természetesen zuhanyozzunk is együtt!

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár