Indulj be!

- Írta: DA

Indulj be!

Betéve tudjuk, mindet kipróbáltuk: osztrigát faltunk, fülledt erotikus filmeket néztünk, masszíroztuk egymást – és ezek a módszerek egy idő után bizony akkor is unalmassá válnak, ha tényleg jók szexuális életünk felpezsdítésére, a libidó beindítására. Mindez persze azzal is jár, hogy egyre kevésbé alkalmasak a vágy felkorbácsolására. Szerencsére azonban léteznek más, bizonyítottan működőképes praktikák is.

1. Legyünk merészek!

Miért ne próbálhatnánk ki egyszer a romantikus séta helyett a közös szörfleckét? Bizonyított, hogy a hasonló adrenalin-pumpáló élmények hatására mind a férfiak, mind a nők vonzóbbnak, izgalmasabbnak találják a másik nem képviselőit, és a szexhez is nagyobb kedvük van. Mindennek oka igen egyszerű: a szívverés felgyorsul, az idegrendszer aktivitása is felfokozott – pont mint szex közben… Vagyis csak arra kell ügyelnünk, hogy ne eméssze fel minden energiánkat a hullámlovaglás!

2. Nem mindegy, mit iszunk

Romantikus vacsora? Remek ötlet! Még jobb, ha direkt vörösbort fogyasztunk mellé. Azok a nők, akik minden nap isznak egy pohárral a nedűből, bizonyítottan gyakrabban éreznek magukban kedvet a szexhez, és – bármilyen hihetetlen – a hüvelyük is könnyebben nedvesedik, mint absztinens társaiknak. A háttérben a borban rejlő polifenolok húzódnak meg: ezek az antioxidáns vegyületek tágítják az ereket, így esetükben a szex szempontjából fontos területek vérellátottsága is jobb. Viszont mindez nem lehet indok a mértéktelenségre: egy pohár a megfelelő mérték, és nem több!

3. Lazuljon el, és könnyebben jön majd izgalomba

A jóga nemcsak ellazít, de a libidót is javítja. Ebben nagyban közrejátszik, hogy a rendszeres jógázók egyensúlyba kerülnek a saját testükkel, ami a szexualitáshoz is közelebb viszi őket, jobban megértik saját nemiségüket, és növekszik az önbizalmuk is. A jóga javít a szexuális problémákkal küzdő párok nemi életén is, és nem utolsósorban az orgazmusokat is intenzívebbé teszi szintén a hatására kialakult jobb vérellátásnak köszönhetően.

4. Az érintés jelentősége

Talán abszurd módon hangzik, de igaz: kézen fogva, összekulcsolt ujjakkal sétálni nemcsak kellemes, de felajzó hatással is bír. A partnerek közötti minden apró érintés oxitocint szabadít fel, ez a hormon pedig nagyban hozzájárul a jó közérzethez, és a szex szempontjából is fontos szerepet játszik az agyban. A lényeg a spontaneitás: senkinek sem kell külön elmagyarázni, milyen hatása lehet egy megfelelő pillanatban megejtett simogatásnak, csóknak, ölelésnek.

5. Amikor a piros nem a tilos jele

A bika valójában nem látja a vöröset, hiszen színvak – az ember azonban nem az, és ha partnerünk pirosat ölt, bizony ösztönösen kívánatosabbnak látjuk. A pontos hatásmechanizmus nem teljesen ismert, ám kutatások sora igazolja, hogy mind a nők, mind a férfiak különösen attraktívnak találják ezt a színt. Tudat alatt bizonyára ez is a bővebb vérellátással függ össze (elvégre a rúzs használata is szexuális eredetű: az izgalmi állapotba jött nők ajka telik meg vérrel, az ókorban ezt volt hivatott utánozni – még ha ez mára jobbára feledésbe is merült). Vagyis ha partnerünk pirosban érkezik a találkozóra, jó esélye van arra, hogy a végén legszívesebben letépnénk róla.

6. Izgató kipárolgás

Több tudós is esküszik rá, hogy a szaglás perdöntő jelentőséggel bír a kapcsolatok szempontjából – ezen a téren különösen a nők reagálnak érzékenyen partnerük kipárolgására. Akármilyen furcsán hangzik, a kiszemelt férfi izzadságában rejlő hormonok szaga bizonyítottan megemeli a nők kortizolszintjét, ami szexuális izgatottsághoz vezethet (a megfelelő szituációban, a megfelelő partnerrel – és természetesen tudat alatt). Vagyis menjünk együtt edzeni – és utána természetesen zuhanyozzunk is együtt!

Bezár