Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt

2011.05.23. - Írta: Kisa Judit

Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt

Hozzávalók

6 db tojás, 10 dkg keserű csokoládé, 6 dkg barna cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg őrölt mandula, vaj a forma kikenéséhez

A csokoládét a mézzel és a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a cukorral, a mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

 

A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei

www.teljesertekuetelek.hu


Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus



Bezár