Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
- A tofukrémet úgy készítjük, hogy 5 dkg aprított natúr tofut botmixerrel egyneművé pépesítünk 0.5 dl szójatej hozzáadásával. Ebből a püréből használunk fel a palacsintához 3 evőkanállal – a maradékot elfogyaszthatjuk például gyümölccsel, vagy felhasználhatjuk akár egy újabb adag palacsinta készítésére.
- A maradék tej hozzáadásával az összes hozzávalót gépi habverővel egynemű tésztává keverjük, majd olajjal kikenünk egy tapadásmentes bevonattal ellátott, nagy méretű palacsintasütőt. Mivel a liszt nem mindig ugyanolyan minőségű, előfordulhat, hogy a tészta nem tűnik megfelelő állagúnak. Ekkor szójatejjel vagy liszttel javíthatunk rajta. Érdemes egy kis mennyiséggel próbasütést végezni.
- A tésztát az olajjal vékonyan (!) kikent palacsintasütőbe kanalazzuk, és nagyon alacsony hőfokon, a palacsintasütőt lefedve körülbelül 3 percig sütjük. Mikor megfordítjuk a palacsintákat, azok alul jó esetben aranyszínűek – a felső részük nem fest majd túl jól, de ettől ne ijedjünk meg. Ha úgy tapasztaljuk, hogy a tészta buborékot vet, ne késlekedjünk, teflonlapáttal azonnal fordítsuk meg őket! Óvakodjunk az égési sérülésektől!
- A kész palacsintákat azonnal tálalhatjuk diabetikus narancslekvárral, vagy más, diabetikus lekvárral vagy öntettel.
Egy adag palacsinta tápanyagértéke hozzávetőleg: 70 Kcal; teljes szénhidráttartalma
7 g; cukortartalma 1 g; rosttartalma: 2 g.