Tavaszi vitaminsaláta
Hozzávalók:
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag hónapos retek
- 1 fej friss saláta
- 4 dl joghurt
- 2 dj majonéz
- só, bors, fokhagyma, cukor, borecet, mustár ízlés szerint
A zöldségeket alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, a retket, hagymát és salátát szárvégeitől megszabadítjuk, majd az összes zöldséget felszeleteljük. A salátát inkább kézzel tépkedjük, így kevésbé sérül, és nem esik hamar össze.
Egy nagy salátástálba helyezzük az összetépkedett salátaleveleket, erre kerül a retek, a legtetejére pedig a zöldhagyma – ez a saláta már üde színei miatt is étvágygerjesztő.
A majonézt és a joghurtot friss reszelt fokhagymával, borssal, sóval, borecettel, mustárral fűszerezzük ízlés szerint, és egy kisebb kancsóba töltjük, hogy mindenki maga dönthesse el, mennyi öntet kerüljön a salátájára.
Bármilyen hideg étel mellé kitűnő, de főétkezések alkalmával is bátran asztalra adhatjuk.
Jó étvágyat!