Előrehaladt cukorbetegség

2012.03.28. - Írta: Orvos válaszol

Előrehaladt cukorbetegség

Tisztelet Doktor úr!

Előzményként az hiszem fontos leírnom, hogy kb. fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki) kezeltek antibiotikumokkal. Majd végeztek colonoscopiát is, melynek eredményét kielégítőnek találták, és némi diétázásra vonatkozó tanáccsal utamra bocsájtottak. Sajnos a közérzetem az óta sem igazán javult, sőt! (sokszor görcsöl a hasam, gyenge vagyok, örökké fáradt, sokszor szédülök, cseng a fülem, romlik a látásom, stb.) Az elmúlt két hónapban közvetlen egymást követően négy furunkulus szerű jelenség jelent meg a felsőtetemen, melyből kettőt a sebészeten fel is tártak. A sebész elküldött vérvizsgálatra, ahol elég rossz eredmények születtek.
(Szérum Vas: 7,2 umol; Éhgyomri vércukor: 7,0 mmol; Triglicerid: 4,9; Koleszterin: 5,6, stb.)
A lelettel a sebészetről visszairányított a háziorvosi rendelőbe, ahol a következő készítményeket írta fel a számomra: neo-ferro-folgamma, meforal 500, fenobrat és roxera.


A tiszteletteljes kérdéseim a következők lennének, hogy ezzel a cukorszíntel már cukorbetegnek számítok-e, és visszaordítható-e ez a betegség, vagy csak kezelni lehet? Hogy fenobrat és roxera gyógyszerek együttes szedése, indokolt-e? Illetve, hogy ezek a rossz vérvizsgálati eredmények milyen összefüggésben lehetnek egymással?

A választ előre is nagyon köszönöm!

Kedves Beteg!

Már hosszú hónapok óta küzdök a rendkívül sovány leletközlésekkel. Nem is beszélve, mennyire hiányzanak a korra vonatkozó adatok. Az Ön panaszait is másképpen kellene elbírálnom, ha tudnám húsz, negyven, hatvan, vagy azon is túl lévő beteg. Így a panaszok tömege azt a lehetőséget veti fel bennem, előrehaladt cukorbetegsége van, ami kezelhető, de meg nem fordítható. Azt is kell tudnia, kevés olyan betegség van, aminek oly sok szövődménye akad, mint a diabetesnek.. Mindenképpen diabetológusra bíznám a gyógyszerelésemet, mert már ilyen fontos szakorvosi rendelés létezik. És döntő sorsára nézve.


Dr Sáry Gyula belgy.


Szakértőink

dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyászBezár