Gyógyszerek nélkül hatékonyan a megfázás ellen

Gyógyszerek nélkül hatékonyan a megfázás ellen

A tartósítószerek, ízfokozók, állagjavítók és térfogatnövelők korában szinte kontrollálhatatlan mennyiségű mesterséges anyagot viszünk be a szervezetünkbe mindennapi étkezéseink során. Tesszük mindezt teljesen feleslegesen, viszont sajnos elkerülhetetlenül. Nem csoda hát, hogy egyre csökken a gyógyszerszedés iránti hajlandóság, és egyre inkább keressük a természetes megoldásokat és hagyományos gyógymódokat egy esetleges enyhébb betegség – mint például a megfázás - esetén is.

Amennyire csak megtehetjük egészséges életmódot követünk: odafigyelünk az egészséges táplálkozásra, előnyben részesítjük az adalékanyag nélküli ételeket, kevesebb finomított lisztet és fehér cukrot fogyasztunk, hogy minél kevesebb mesterséges anyaggal terheljük szervezetünket. De elkerülhetjük-e a mesterséges anyagokat egy betegség esetén is?
Természetesen ha betegek vagyunk, minden esetben követnünk kell az orvos utasítását, így súlyosabb esetekben elkerülhetetlen a szintetikus gyógyszerek szedése. Egy enyhe lefolyású, torokfájással, köhögéssel járó megfázás esetén azonban van lehetőségünk az öngyógyításra. Akár teljes terápiáról, akár csak kiegészítő terápiáról van szó, válasszuk a természetes megoldást!

Az ABOCA a leggyakoribb egészséget érintő problémákra kínál hatékony és biztos megoldást a természetből több, mint 30 éve. Az olasz cég organikus termőföldjein a legmagasabb fokú minőségellenőrzés mellett állítja elő alapanyagait. A termesztett gyógynövényekből, a legmodernebb technológia alkalmazásával, vegyi anyagok felhasználása nélkül állítja elő készítményeit.

 grintuss – Védi a nyálkahártyát, csillapítja a köhögést

 Az grinTuss felnőttek és gyermekek részére készült szirup 100 % természetes összetétele a száraz és hurutos köhögést egyaránt csillapítja. A készítmények lándzsás útifű-, grindélia-, és szalmagyopár fagyasztva szárított kivonatait tartalmazzák, melyek nyák-, mézga- és gyantatartalmuk révén nyugtatják a nyálkahártyát, segítik a váladék kiürülését. Különleges összetevői a felső légutakon megtapadva filmréteget képeznek, ez által védik a nyálkahártyát a kiszáradástól és a külső irritációtól. A szirup méz- és illóolaj tartalmának köszönhetően kellemes ízű, frissítő hatású. A grinTuss 2 éves kortól alkalmazható.

salvigol - Védi a torkot, enyhíti a torokfájást

Torokfájásra 100 % természetes megoldást kínál az Aboca salvigol BIO termékcsaládjával. A tabletta és torokspray formájában kapható salvigol BIO összetevői az orvosi zsálya, Aloe vera gél és tömjén kivonat. A bio gazdálkodásból származó összetevők védik és nyugtatják a torkot, és hatékonyan enyhítik a torokfájást, valamint a torok- és mandulagyulladás kísérő tüneteit. Védő hatása révén hosszú távon alkalmazható füst, szmog, pollen vagy por okozta irritáció esetén. Felnőtteknek frissítő menta és fahéj, gyermekeknek 3 éves kortól kellemes méz- és gyümölcs ízben kapható.

fitonasal – Védi és regenerálja a kiszáradt orrnyálkahártyát és az eldugult orrot

A fitonasal olajos orrcsepp hatékonyan szünteti meg az orrdugulást, regenerálja az orrnyálkahártyát. Fő összetevői a szabadalmaztatott Helydol® (szalmagyopár) – kivonat, tömjén napraforgóolajos kivonata illetve borsmenta és eukaliptusz illóolaj, melyek segítik a légutak tisztulását, megkönnyítik a légzést. A higiénikusan visszazárható egyadagos ampullák gátolják a betegség tovább terjedését. A természetes összetételű fitonasal nem károsítja az orrnyálkahártyát, így akár 2 éves kortól biztonsággal alkalmazható.

A termékekről további információkat a www.vicispharma.com oldalon talál.

 

Kapható a gyógyszertárakban!

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


 


Szakértőink

dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológusBezár