Igazi Szegedi halászlé az ünnepi asztalra

2011.12.15. - Írta: Várady Judit

Igazi Szegedi halászlé az ünnepi asztalra

Hozzávalók:

• 3 db pontyfej
• 3 db pontyfarok
• 1 db nagyobb keszeg
• 6 szelet ponty
• 3 db vöröshagyma és 3 gerezd fokhagyma
• 1 db paradicsom
• 2 ek fűszerpaprika, bors

Kevés olajon megdinszteljük az előzetesen felaprított vöröshagymát és a tört fokhagymát és üvegesre pirítjuk. A halakat vágjuk fel és tisztítsuk meg jó alaposan. Adjuk hozzá a pontyfejeket, a pontyfarkat és a keszeget, pörkölt alapnak ízesítsük paprikával, sóval és borssal majd öntsük fel jó bő vízzel! Főzzük addig, amíg a hús már elválik a csonttól majd vegyük ki a haldarabokat és passzírozzuk át alaposan. Az alaplét ezek után forraljuk fel. Miután az alaplével elkészültünk, adjuk hozzá a hal belsőségeit. (haltejet, ikrát) és az előzőleg felszeletelt és besózott halszeleteket, majd főzzük pontosan tíz percig.

Legyünk óvatosak, mert ha tovább főzzük a halat, mint 10 perc, akkor az szétfő vagy szétesik.

Aki erősen szereti a halászlevet, akkor zöldpaprikát vagy chilit adjon hozzá akkor, amikor a halszeleteket beletesszük az már felforrt hal lébe!

Minden esetben forrón tálaljuk!

Jó étvágyat!


Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus



Bezár