Pikáns forralt bor

2011.12.19. - Írta: Várady Judit

Pikáns forralt bor


Hozzávalók:

1 üveg száraz vörös bor
2 dl rum
½ narancs
½ citrom
5 db szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 rúd vanília
30 dkg cukor
2db chili

A narancsot és a citromot vékony karikára vágjuk. Lassú tűzön felforraljuk a bort, amelyhez hozzáadtuk a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, vanília) és a cukrot. Mikor a bor már forr, rögtön hozzáöntjük a rumot és ízlés szerint a chilit.
Egy perc alatt összefőzzük és forrón tálaljuk.

Garantáltan megszabadít minket a nátha kellemetlen tüneteitől!


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász



Bezár