Ingyenes fogászati szűrés

2011.01.21.

Ingyenes fogászati szűrés

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik az egészséges életmód, amelynek elengedhetetlen alapfeltétele egy fogászati kontrollvizsgálat, illetve a rossz fogak rendbehozatala. Ebben lehet segítségünkre a Danubius Dental fogászati klinika, amely kisbusszal szállítja a budapesti lakosokat a vizsgálat helyszínére, ahol fogkefét, fogkrémet és prevenciós tanácsokat is kapnak az egészséges életmód pártolói. A kezdeményezés kiterjed a vidéki nagyvárosokra is. A vidéki helyszínekre szűrőbusszal látogat majd el a klinika prevenciós csapata.

Magyarországon az európai átlagnál jóval magasabb a rossz fogakkal rendelkező emberek száma, ezért az említett fogászati klinika elhatározta, hogy kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból.

„Elsődleges célunk az emberek felvilágosítása a fogápolás alapvető szabályairól, mert a legtöbben még a minimális három percnyi fogmosást sem tartják be, ami nélkülözhetetlen az egészséges fogak megtartásához. Számos fog- és ínybetegség elsődleges oka a nem megfelelő szájhigiénia, ezért bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel csökkenthetjük a rossz fogakkal rendelkező gyermekek és felnőttek számát.” – mondta Dr. Ulrich Arhold, a program vezető szakértője.

Az ingyenes szűrőnapokat minden hónap utolsó szombatján rendezik a fogászati klinika épületében, ám azoknak, akiknek nehéz megközelíteni a XII. kerületi helyszínt, lehetőségük van igénybe venni a Moszkva térről induló, ingyenes kisbuszokat, amelyek minden egész órakor indulnak a klinikára, illetve minden óra 30 perckor indulnak vissza a Moszkva térre.

A legközelebbi szűrőnapra 2011. január 29-én kerül sor, reggel 9 órától egészen 13 óráig, tehát az utolsó buszjárat 12:30-kor fog elindulni a klinikára.

A szervezők szeretettel várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Cím: 1224 Budapest, Fodor utca 140. (a Farkasréti temető mögött, a Hóvirág utca végén, a körforgalomnál)

 

További információ/interjúszervezés:

Okolicsányi Marius

E-mail: press@new1element.com
Telefon: 06-30/559-9775
 


Szakértőink

dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebészBezár