Bizonyára tudja, hogy az egészséges táplálkozás elkötelezett hívei apróra átböngészik, mit tartalmaz az általuk vásárolt élelmiszer, s hogy gondolkodás nélkül visszadobják az árut a polcra, ha rákkeltő adalékanyagot látnak feltüntetve a csomagolás hátoldalán. Nem véletlen: a tartósítószerek ugyanis károsak az egészségre, leginkább azért, mert rákot is okozhatnak.
A konzerválóanyagok, amelyeket általában nem spórolnak ki sem a virsliből, sem pedig az előrecsomagolt hotdog kiflikből, elsősorban a vesét és a húgyhólyagot, azaz a vizelet-kiválasztás szerveit támadják meg, és hosszú távon azok rosszindulatú tumoros megbetegedését okozhatják.
Most azonban a tudomány a hotdog rajongóinak is jó hírrel szolgál: új kutatási eredmények szerint ugyanis a mustárban lévő kurkumin hatástalanítja a káros, karcinogén anyagokat, még mielőtt bajt okozhatnának.
Akkor sincs baj, ha nem szereti a mustárt, ez esetben azonban fokhagymával vagy fokhagymaszósszal kell ennie a hotdogot ahhoz, hogy hatástalanítsa a „mérgező E-számokat”. Ha a fokhagymás változat sem nyerte el tetszését, abban az esetben a jövőben figyeljen Ön is az E-számokra, és lehetőleg olyan élelmiszereket fogyasszon, amelyek nem tartalmaznak rákkeltő adalékanyagokat.