Kezdje szexszel a napot!

- Írta: DA

Kezdje szexszel a napot!

A dolgozó világ jelentős része számára az ébresztőóra/tévé/telefon reggeli hangja nem éppen szívderítő. Most őszintén: miért nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a reggelből, ha már ilyen pocsékul indult? Hiszi vagy sem, a reggeli szex csodákat tehet, és áldása utóbb az egész napot más fényben láttatja majd.

Tudósok által is elismert tény, hogy a napjukat szexszel kezdő férfiak és nők nemcsak vidámabbak, de egyben egészségesebbek is azoknál, akiknek meg sem fordul ilyesmi a fejükben az átvészelhetetlennek tűnő korai órákban. Mindennek egyszerű magyarázata van: a szex rengeteg oxitocint szabadít fel az agyban, amelynek köszönhetően nemcsak jobban érezzük magunkat, de egyben szeretetteljesnek, szoros kapcsolatban lévőnek is – vagyis egész nap közelebb leszünk majd partnerünkhöz, még ha a város két ellentétes végén dolgozunk is. Emellett egy reggeli menet az immunrendszerre is kedvező hatást gyakorol, mivel olyan antitestek szintjét emeli meg a szervezetben, amelyek védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben. A női testben a szeretkezés hatására felszabaduló ösztrogén emellett a haj és a bőr állapotát is javítja.
 
A reggeli szex kérdése elsősorban a nők kezében van: a férfiakat biológiailag úgy tervezték, hogy ezekben az órákban a legaktívabbak szexuálisan, vagyis rajtuk szinte biztosan nem fog múlni a dolog. Itt is roppant egyszerű biológiai magyarázat áll a hátterében: a férfiak szervezetében éjjel felhalmozódik a másnap szükséges teljes tesztoszteronmennyiség. Ez a gyakorlatban alvás közben is gyakori erekciókat eredményez, de nincs ez másképp reggel sem. A pasik átlagosan az ébredéstől számított körülbelül három órán keresztül folyamatosan nagyon könnyen beindítható állapotban vannak, szexuális teljesítőképességük és étvágyuk egyaránt a csúcsokat ostromolja – még ha ez bennük a felkelés után már nem is feltétlenül tudatosul. Mindez a nőknél is kedvező táptalajra lelhet, reggel ugyanis mindannyian természetes szagúak vagyunk, ám mégsem koszosak vagy izzadtak: a férfitest által termelt feromonok bizonyítottan szexuális étvágyat ébresztenek a nőkben, és ilyenkor ezek is száz százalékig kifejthetik hatásukat.
 
A reggeli szex szinte mindig spontán, többek között a varázsa is ebben rejlik: vagy csak úgy kölcsönösen jön minden magától, vagy az egyik félnek garantáltan kellemes meglepetésben lesz része a másik közeledése okán. Általános jellemző, hogy gyorsabb is az átlagosnál: ennek egyrészt az is az oka, hogy sietünk, de a spontaneitás és a körülmények is fokozottan beindítják az embert. További extra faktor, hogy reggel világosabb van, mint este, vagyis bonyolult elrejteni úgynevezett hibáinkat – amik a másik szemében egyébként szinte sosem számítanak hibának. Ahelyett, hogy bemásznánk a takaró alá, dobjuk le magunkról, és élvezzük a látványt. A férfiak ennek egyébként is fokozottan örülnek.
 
Ha nem ragaszkodunk a konvenciókhoz és a berögzült reggeli rituálékhoz (úristen, mindjárt elkésem!, kifut a teavíz!, lekésem a buszt, és csak az öt perccel későbbivel tudok majd elindulni!), higgyük el: az egész napunk másképp telik majd, amennyiben engedünk a vágyainknak.

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár