Kiengesztelő szex – és amitől olyan jó

- Írta: S.D.

Kiengesztelő szex – és amitől olyan jó

A veszekedés utáni szex sokak szerint a legjobb. Egy hosszú, intenzív veszekedés után az élmény sokkal szebb. A szakértők egyetértenek: a veszekedés utáni szex segít megoldani a kialakult feszélyezett helyzetet. Persze ez csak akkor működik, ha a szex nem a vita megoldása, hanem a megoldást követi.

De miért jobb a kiengesztelő szex?

Vita közben az emberek szabadon engedik dühüket, így napfényre kerül az igazság. Ez elkerülhetetlenül arra vezet, hogy régóta felgyülemlett dolgok és érzések szabadulnak fel, amik oldják a feszültséget. A dolgok tisztázása után az emberek szabadabbnak érzik magukat, a megbeszélés intenzitása miatt a partnert pedig közelebbinek. Érezhető a vágy, a ruhákat le tudnák tépni, mi másba lehetne ennyi energiát jobban befektetni?

Ehhez hozzáadódik az adrenalin, amely a vita alatt a szexuális izgalomhoz hasonló reakcióról gondoskodik. A düh és a szexuális izgalom között csak egy vékony határvonal van. A harag nyomása alatt gyakran szexuális frusztráció alakul ki. A szexuális együttlét nemcsak a testi szükségleteket oldja meg, hanem a lelki stresszhelyzetet is. Ezen felül az együttlét növeli a partnerhez tartozás érzését.
De akármilyen jó is a kiengesztelő szex, nem érdemes a békességet csak ezért vitával megszakítani.
 

Bezár