Olcsó és hatékony fogyókúrás recept

Olcsó és hatékony fogyókúrás recept

Régóta halljuk mindenhonnan a jótanácsot: ha fogyni szeretnénk, igyunk vizet az egyes napi étkezések előtt, mert a víz megtölti a gyomrunkat, és így csökkenti az éhségérzetet. Talán meglepő, de a sokak által babonaságnak tartott trükk tényleg hat.

A témában végzett legfrissebb kutatások során virginiai tudósok ötvenöt éves, jócskán túlsúlyos alanyok táplálkozási szokásait és tömegváltozásait kísérték figyelemmel. A kísérletben részt vevő személyek alacsony kalóriájú diétán éltek három hónapon át. A résztvevők felének azt tanácsolták, minden egyes étkezés előtt igyanak két pohár vizet. A tesztidőszak végére az e csoportba tartozók átlagosan 6,95 kilogrammot fogytak, míg azok, akik nem ittak vizet evés előtt, két kilóval kevesebbet, 4,95-öt.

Egy 2008-as vizsgálat hasonló eredményekre jutott: azon túlsúllyal szenvedő embereknél, akik vizet ittak reggeli előtt, átlagosan 13 százalékkal alacsonyabb kalóriabevitelt tapasztaltak. Egy harmadik, egy évvel korábbi kutatás azonban furcsa tényezőkre világított rá: a mintegy harminc perccel az étkezés előtt elfogyasztott pohárnyi víz csökkentette az éhségérzetet és ezáltal a bevitt kalóriák mennyiségét is, de csak a hízásra eleve hajlamosabb idősebb felnőttek esetében. 35 éves kor alatt  keveset használt a módszer, aminek okára a tudósok sajnos nem voltak képesek rájönni. További vizsgálatok szükségesek annak eldöntéséhez, hogy vajon fiatalabb korban miért nem működik a vizes diéta.

A vízivást egyébként attól függetlenül is tanácsos tudatosan „erőltetnünk” mindennapjaink során, hogy kövérnek találjuk-e magunkat vagy sem, mert az emberek mintegy fele nem iszik annyit, mint kellene. Erről persze nem mindig a figyelmetlenség vagy a felelőtlenség tehet: sokaknál egyszerűen annyira gyengén jelentkezik a szomjúságérzet, hogy néha összekeverik azt az éhséggel. Ezért aztán akkor is inkább falni kezdenek, ha egyébként csupán egy pohár vizet kellene meginniuk, és máris jobban lennének. A szomjúság fáradtságot, levertséget, sőt, fejfájást okozhat, méghozzá úgy, hogy közben nem is tudjuk, miért érezzük magunkat kényelmetlenül. Egyes friss kutatások szerint a megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitel – azaz legalább 2-2,5 liter víz megivása – enyhítheti az ízületi- és csontfájdalmakat is. Eközben akik nem isznak eleget, azoknál könnyebben jelentkeznek memóriazavarok, koncentrációs nehézségek, sőt, hosszabb távon nagyobb esélyük mutatkozik bizonyos daganatos megbetegedésekre is.
 

Hozzászólások

Dotty | 2012-01-16 06:50

You've really helped me udnersatnd the issues. Thanks.

eva3161 | 2013-09-11 09:31

Fogyókúrás tabletta - http://bit.ly/15iTAzM Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

Caseycudge | 2017-03-10 20:48

wh0cd557606 cialis sales
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár