Rákmegelőzés

Az orvos válaszol

2014.04.23. - Írta: Dr. Sánta Zsuzsanna (szakgyógyszerész)

Rákmegelőzés

Kedves Zsuzsa!

Szeretném megkérdezni, rákmegelőzésre milyen táplálék-kiegészítőt érdemes szedni?
Valamint melyek a leghatékonyabb immunerősítő készítmények? Mi a véleménye a Vitacell, Patkonyelv, Ganoderma, Beta-Glükan, stb. készítményekről?

Köszönöm:
Mariann

Kedves Mariann!

Megtisztelt kérdésével és bizalmával.
Rák megelőzősére konkrétan igen nehéz bármilyen szert ajánlani. Jelenlegi tudásunk szerint bizonyos életmódot követve lehet a leginkább megelőzni valamennyi megbetegedést, így a rákos megbetegedéseket is. Az egészséges életmód a legjobb megelőző módszer: ha valaki nem dohányzik, mértékkel fogyaszt alkoholt, kávét, és teát, sok vitamint és rost tartalmú ételt fogyaszt, és kevés szénhidrátot, megfelelő időben tartózkodik (nyáron) a tűző napon, és még sorolhatnám, de nyilván ismeri az egészségesnek tartott életmód kritériumait.
A vitamin-, és multi-vitaminkészítmények közül a patikákban forgalmazott, ellenőrzött, OGYI által engedélyezett szereket tudom jó szívvel ajánlani. Az immunerősítés egyben a megbetegedések, beleértve a rákos megbetegedések megelőzésére is alkalmas módszer.Én mindenképpen azok mellett a multivitamin készítmények mellett vagyok, melyek megfelelő arányban és mértékben tartalmazzák a napi vitaminszükségletet, és mellette nyomelemeket, ásványi anyagokat is tartalmaznak. A vitaminok közül a C-vitamin, E-vitamin alkalmas a szabadgyökök megkötésére. Jelenlegi tudásunk szerint a szervezetben az izgalom, a stressz hatására fokozódik a szabadgyökök száma, amelyek kóros folyamatokat, akár rákos megbetegedéseket indíthatnak el. A legtöbb "rákos", azaz daganatos megbetegedésnek pontosan nem ismerjük a kiváltó okát, csupán feltételezzük az okokat.
Az Ön által felsorolt készítmények közül a béte-glukánról ismerek nagyon jó, igazolt eredményeket. Több készítmény - patikákban is kaphatóak - tartalmaznak béta-glukánt. Egy multivitamin kúra mellé bátran ajánlom immunerősítés, "roborálás" (általános feljavítás, erősítés) céljából.

Remélem, tudtam segíteni.

Üdvözlettel:
Sánta Zsuzsa
 

Hozzászólások

József | 2012-01-18 14:44

Nekem a ganodermáról vannak jó tapasztalataim. A hazai onkológiákon is sokszor ajánlják, bár időnként csak "titokban". Tény, hogy rengeteg pozitív véleményt hallani, lehet, nem véletlen, hiszen pl. Japánban hivatalosan is rákgyógyszerként alkalmazzák. Megtalálhatsz: kavevilag.dxn.hu

Matisynn | 2012-08-25 14:53

dit :abGadjibb est le terme qu’utilisent les Rroms pour nomadmer les e9tranadgers, ceux qui n’appartiennent pas e0 la comadmuadnaute9. Dans son preadmier roman jeuadnesse du meame nom, l’e9crivaine Lucie Land, au passe9 de saladtimadbanque (elle fut clown et come9addienne), raconte l’histoire de Kataadrina, jeune Rrom de Rouadmaadnie de9siadreuse d’aller e0 l’e9cole, alors que sa me8re s’y opopse cate9adgoadriadqueadment, la pre9adfe9adrant au centre d’une vie famiadliale bien remadplie. Jusqu’e0 ce qu’un drame conduise finaadleadment la jeune fille en France, chez sa couadsine, loin de sa fraadtrie, of9, au coladle8ge notamadment, elle devienaddra e0 son tour une gadji. Apre8s une preadmie8re paradtie en Rouadmaadnie seradvant e0 insadtaladler l’univers de Kataadrina, Lucie Land se joue des contrastes : contrastes entre les uniadvers (camadpagnes veradsus ab baladlet urbain bb), contrastes entre les peradsonadnages (la chaadleur famiadliale veradsus ab le silence dans les regards bb pariadsiens), contrastes entre les modes de vie. Dans une langue simple, vive et imaadge9e, elle dresse alors le poradtrait d’une gamine de9siadreuse de vivre pleiadneadment dans ce monde de tous les posadsibles. Quitte e0 s’y brfbadler lesa0ailes.

eoarzagnr | 2012-08-28 11:42

QWhj45 , [url=http://egfqdycxrptn.com/]egfqdycxrptn[/url], [link=http://fygvixejduem.com/]fygvixejduem[/link], http://cxvbbckqnpqw.com/
Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár