A spenótos fusilli receptet ekkor fedeztem fel. A tészta minden sebet begyógyít, így már csak az volt a kérdés, hogy mit tegyek rá, ami nem hétköznapi és pillanatok alatt elkészíthető? Hát leveles spenót! A fusilli vicces formája azzal a zöld növénnyel a tányérban ugyanolyan kettős érzetet keltett bennem, mint a baráti találkozások azzal a különbséggel, hogy ez isteni finom volt!
Hozzávalók:
• leveles spenót (friss vagy fagyasztott)
• 1 dl főzőtejszín
• ½ csomag fusilli tészta
• só
• bors
• fokhagyma
• olivaolaj
Elkészítés:
Kevés olajat melegítsünk fel egy serpenyőben, s adjuk hozzá a spenótot. Néhány percig pirítsuk, a leveleket majd adjuk hozzá a tört fokhagyma gerezdeket. Miután eloszlattuk a spenóton öntsük rá a tejszínnel és forraljuk fel. Forralás után ízesítsük a fűszerekkel, a sóval és a borssal.
Melegen öntsük rá a tésztára, és igény szerint szórjuk meg parmezán sajttal és annyit együnk, amennyi csak jól esik!