Szexuális intelligencia kérdése, izgalmassá varázsolhatók-e ismét az esték

- Írta: DA

Szexuális intelligencia kérdése, izgalmassá varázsolhatók-e ismét az esték

„Milyen a szexuális életük?” „Jó.” „Bővebben?” „Nem jó.” Biztos abban, hogy ami elsőre normálisnak tűnik, annak valóban olyannak kell lennie?

Akár tetszik, akár nem, a legtöbb felnőtt számára általában akkor jön el a szeretkezés ideje, amikor már hullafáradtak. Mindez természetesen az élmény minőségét, tartalmát és hőfokát is nagyban befolyásolja: az emberek többsége az elsődleges idejükben még fontosabb dolgokkal foglalatoskodik (a gyerekekkel, a munkával és így tovább), vagy inkább megpróbálnak kikapcsolódni: bekapcsolják a tévét, leülnek az internet elé, elmennek valahová, és így tovább.
 
Az energiamentesség a hétköznapi szex egyik olyan velejárója, amit szinte mindenki utál és kényelmetlennek tart. Ennek ellenére valami miatt azt hisszük, hogy a legtöbbször a szexnek akkor KELL megtörténnie, amikor nem vagyunk éppen a legjobb formánkban, és közben át sem gondoljuk, hosszabb távon milyen hatást gyakorolhat mindez a szexuális életünkre. Pontosan ez vezet ugyanis oda, hogy a szex rutinná válik, amire nem fordítunk túl sok energiát: eközben az együttlétekből kiveszik a játékosság, a kiszámíthatatlanság, és már egy síkosító használata vagy egy egyszerű szerepjáték is túl bonyolultnak tűnik majd. Nézzünk mélyen magunkba: valóban a kommunikáció-, nevetés- és mosolymentes, állandóan ismétlődő figurákból álló szex a normális?
 
Ha úgy gondoljuk, nem, ideje változtatnunk a dolgokon, és ennek semmi köze a szexuális képességek fejlesztéséhez vagy ahhoz, betéve tudjuk-e a Kámaszútra és az Illatos kert összes pozitúráját, trükkjét és fogását. Ahogy az életben gyakorlatilag minden más is, úgy a szex is elsősorban agyban dől el: úgy is fogalmazhatunk, nagymértékben szexuális intelligencia kérdése, képesek vagyunk-e felülkerekedni az említett mindennapos berögződéseken, és kiszakadni az ágyban megszokott mókuskerékből. Mindenek előtt azt kell tudatosítanunk magunkban, hogy nekünk sem jó, ha így alakulnak a dolgok a hálószobában: mire a fent említett rutinok berögzülnek, az emberek többsége eljut addig, hogy már nem elégedett maradéktalanul a szexuális életével. Ennek persze az is oka lehet, hogy sokan teljesítményorientált szemlélettel közelítenek a kérdéshez. Pedig nem azon múlik, hányszor esünk egymásnak egy héten, és nem is azon, hány perc alatt jutunk el az orgazmusig – sokkal inkább az számít, képesek vagyunk-e életben tartani a lángot. Ez azonban csak akkor fog menni, ha beszélünk a témáról, és erőt veszünk önmagunkon. Mint ahogy minden problémás szituációból, úgy az ellaposodott szexuális életből is van kiút – csak tenni kell érte.

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár