Tíz tipp férfiaknak a hosszabb kapcsolatért

2012.05.29. - Írta: DA

Tíz tipp férfiaknak a hosszabb kapcsolatért

Így, hogy az elmúlt hetekben mindenütt megemlékeztek a Titanic katasztrófájának századik évfordulójáról, ismét alaposan az eszünkbe véshettük: semmi sem törhetetlen, és minden csúfos véget érhet. Igen, egy kapcsolat is. Még egy látszólag megingathatatlanul stabil viszony is torkollhat csúfos katasztrófába, akár észrevesszük, akár nem. Összeállításunkban tíz tippet adunk ahhoz férfiaknak, milyen apróságokkal kerülhetjük ki azokat a bizonyos jéghegyeket a kapcsolatok óceánján.

1. Kezeld egyenlő partnerként!
Ne menj át diktátorba, akár arról van szó, milyen bútort veszünk a nappaliba, mit nézünk meg a moziban, vagy hová megyünk ebédelni. Minden kapcsolat velejét a kölcsönös tisztelet adja, és ennek az elejétől fogva így kell lennie. Ha a másik fél nem érzi magát egyenlőnek, hanem alárendeltként kénytelen megélni a mindennapokat, előbb vagy utóbb odébb fog állni.


2. Dicsérd!
Folyamatosan mondd neki, hogy szépnek, szexisnek találod. A nők esetében a szexuális önbizalom igen erősen kapcsolódik a szexuális vágy létéhez vagy nemlétéhez. Ez egyben azt is magában foglalja, hogy az együttlét nem a hálószobában kezdődik – az igazi előjáték már előbb kezdetét veszi, amikor közösen jól érzitek magatokat. És ha a hálószobán kívül nem működnek a dolgok, ne várd, hogy az ágyban majd mindent rendbehoztok, mert a nőknél ez nem így működik.


3. Legyél jóban a barátnőivel!
Választottad legjobb barátnője vagy szeret, vagy utál. És ha utál, nehogy azt hidd, hogy tapintatosan magában tartja majd a véleményét csak azért, mert te fordított esetben így tennél a haverod rettenetes új csajával kapcsolatban. A nőknél ugyanis ez sem így működik. Nincs mese – ha meg akarod tartani, meg kell tanulnod magad mellé állítani a barátnőt.


4. Soha ne kényelmesedj bele a kapcsolatotokba!
Ahogy az idő és a kapcsolat halad előre, komoly veszéllyé válik, hogy a felek nem fektetnek bele tovább energiát, és nem próbálnak ki új dolgokat közösen. Akkor se vedd természetesnek a másik meglétét, ha már huszonöt éve együtt vagytok. Miért gondolod, hogy ez bármire is garanciát jelent? Köszönd meg neki, hogy van. Csókold meg, ha hazatér. Vegyél neki virágot. Térj vissza a 2. ponthoz. És ma este lehetőleg ne abba a sarki étterembe vidd, ahová minden pénteken menni szoktatok, hanem találj ki valami újat.


5. Légy elérhető!
Ha szereted, és komolyan gondolod a kapcsolatotokat, jó, ha tudod: a nőknek szükségük van arra, hogy bízhassanak benned és támaszkodhassanak rád. Ne kapcsold ki a telefonodat, ha tudod, hogy hívhat, és ha nem tudod felvenni, hívd vissza vagy írj neki azonnal. Válaszolj az sms-ekre, emailekre, és egy percig se hidd azt, hogy titokzatosnak fogsz tűnni, ha nem vagy elérhető. Inkább arra számíthatsz, hogy megbízhatatlannak gondol majd.


6. Fogadd el a hibáit!
Ha takarításmániás vagy, ő pedig kevésbé veszi komolyan a kérdést, nyugodtan megjegyezheted neki, hogy megőrjítenek a hosszú hajszálai a pamlagon, de lehetőleg ne rendezz emiatt nagyjelenetet, és próbálj meg inkább az erősségeire koncentrálni.


7. Próbálj meg az ő fejével gondolkodni!
Ha elszúrtad, ismerd be. Ha megbántottad, kérj bocsánatot. Tényleg nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.


8. Légy kedves másokkal!
Hiába kezeled őt magát hercegnőként, ha közben pokróc módon, minősíthetetlen stílusban viselkedsz az anyjával, nővérével, unokatestvérével, nagyúri modorban fölényeskedsz a pincérrel, a fogai kiverésével fenyegeted meg a hangos szomszédot vagy trágárságokat üvöltve kergeted el a kocsid környékéről az ott önfeledten focizó gyerekeket. És nehogy azt hidd, hogy nem jegyzi meg a hasonló alkalmakat.


9. Hallgasd meg ahelyett, hogy megoldási javaslatokkal bombázod!
Az egyik legfontosabb különbség a férfiak és a nők között, amit azonban egyik fél sem képes megérteni pont azért, mert annyira elemi eltérésről van szó. Ha egy nő elmeséli, milyen problémákkal szembesült a nap folyamán, nem arra vár, hogy a férfi megoldja azokat helyette és tanácsokat adjon a jövő hasonló helyzeteire nézve – egyszerűen azt szeretné, ha valaki meghallgatná és együttérezne vele. Mivel a férfiakból teljességgel hiányzik ez az igény a saját életükkel kapcsolatban, félreértik a nő szándékát, és okoskodni, atyáskodni, leckéztetni kezdik. Ezt sürgősen felejtsd el! Türelmesen hallgasd meg, és biztosítsd arról, mennyire támogatod a nehézségei közepette.


10. Ne szidd le azért, mert sokat beszél az anyjával!
Még akkor sem, ha megőrülsz tőle. A nők többsége sokkal többet beszél az anyjával, mint a férfiak a saját anyjukkal. Ha zavar, akkor is el kell fogadnod. Ne foglalkozz vele, foglald el magad addig valamivel.

Bezár