Az édes finomság előnyei
Tudta-e, hogy egyes csokoládék komolyabb antioxidáns hatással bírnak, mint a zöld tea, az eper vagy a vörösbor? Pedig így van. Az édességekről általában csak azt halljuk, hogy hízlalnak és lehetőleg kerüljük a mértéktelen fogyasztásukat, előnyeikről jóval ritkábban esik szó.
Sose adjunk csokit a kutyának!
Régen azt tartották, a csokoládé káros, az utóbbi években azonban egyre inkább azokkal a véleményekkel ismerkedhettünk meg, amelyek az édesség hasznos oldalát hangsúlyozták: az antioxidáns hatást, a magas tápértéket, és így tovább. Mindezt tényleg hiba lenne figyelmen kívül hagyni, a csokinak azonban tényleg léteznek árnyoldalai.
Csokidiéta
A Kalifornia Egyetem 1000 felnőttön végzett kutatása szerint azoknak, akik hetente többször fogyasztanak csokoládét, alacsonyabb a testtömeg indexük, mint azoknak akik kevesebbszer kényeztetik magukat az édes finomsággal.
Fogyókúra mellett is lehet csokit majszolni!
Jó hír a csokirajongóknak: kutatók szerint lehet fogyni napi pár kocka édesség fogyasztása mellett is.
Csokit mindenkinek!
Kutatók a kakaóbab, az étcsokoládé illetve a kakaópor antioxidáns tulajdonságait gyümölcsök antioxidáns tulajdonságaival összevetve arra a megdöbbentő felismerésre jutottak, hogy az „istenek eledele” jóval nagyobb koncentrációban tartalmaz sejtvédő hatású antioxidánsokat, mint akár az áfonya vagy a gránátalma – eredményeiket a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban publikálták.