Férfiúi tévhitek az ágyban

- Írta: DA

Férfiúi tévhitek az ágyban

Azt hiszed, kiváló szerető vagy? Meggyőződésed, hogy barátnőddel nem is történhetett volna jobb dolog annál, minthogy összeakadt veled? Nos, a valóság távolról sem biztos, hogy megegyezik az elképzeléseiddel. Íme a leggyakoribb tévhitek és a belőlük fakadó hibák, amiket a férfiak elkövetnek az ágyban!

1. „Tudom, mit akar”
A férfiak gyakran vonnak le következtetéseket a nők igényeiről annak alapján, mit csináltak az előző partnerükkel, partnereikkel. A nők azonban nem egyformák: korántsem biztos, hogy a korábbi barátnő mellett kifejlesztett, nála tökéletesen bevált apró praktikák, technikák az új szeretőnél is működni fognak. Ez egyébként nemcsak a szexre áll, hanem a kapcsolat egészére is. Van, aki így szereti, van, aki úgy. Ne általánosítsunk!

2. „Mindenem megvan, amire csak szükségem van”
Sok férfi hajlamos a szívére venni, ha egy nő szex közben igénybe veszi a saját kezét vagy akár a vibrátorát, önbecsülésükre mért csapásként érik meg a hasonló rásegítéseket. Akár hiszed, akár nem, klinikai kísérletek sora bizonyítja: sok nő képtelen klitorális orgazmust elérni olyan „rezgésszám” mellett, amit egy ember ujja vagy nyelve produkál. Ilyenkor azt kell megérteni, hogy a segédeszköz – bármi is legyen az – nem a helyettesítőnk, hanem az asszisztensünk, ami csak kibővíti a lehetőségek tárházát. Gyerekes duzzogásnak, sértődésnek nincs helye a hálószobában!

3. „A nőknek és a férfiaknak ugyanolyan a szex”
Hatalmas tévedés! Óriási eltérés mutatkozik azt illetően, mit gondolnak a férfiak és a nők a jó szexről. Egy férfi számára a behatolás élménye olyan elementáris, hogy el sem tudja képzelni: partnere számára ez még nem feltétlenül elegendő. Pedig a magyarázat egyszerű: a nők hüvelye néha jóval kevésbé érzékeny, mint testük egyéb részei. Sok nő soha életében nem is tapasztalja meg a vaginális orgazmus élményét – és aligha a túl mély behatolás fogja ehhez hozzásegíteni, utóbbit ugyanis a hölgyek jelentős része kifejezetten kényelmetlennek találja, mert olyan érzést kelt, mintha valaki alulról bokszolná a gyomrát. Ez akár undort is kiválthat gyomortájékon.

4. „Pontosan ismerem a női testet”
…csak éppen fogalmad sincs, mi az a csikló, és merre találod, igaz? Csak ismételni tudjuk az előbb leírtakat: a nők jelentős része – alighanem többsége – csak a klitorisz izgatása révén tud eljutni a csúcsra, és képtelen a hüvelyi orgazmusra. Ez azonban nem az egyetlen kényes pont, a férfiak ugyanis hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a nők a melleiken és a nemi szervükön kívül még számos más ingerzónával is rendelkeznek. Szintén nem tulajdonítanak elég jelentőséget az érzéki, finom érintéseknek, simogatásoknak, egyszerűen nem tudják, hogyan érjenek hozzá egy nőhöz. Rossz esetben így aztán olyan direkt és határozott mozdulatokkal kezdik a „násztáncot”, ahogy azt maguk is elvárnák. Ez azonban hiba: a nőknél az esetek többségében semmi jóra nem vezet az, ha partnerük ajtóstól akar a házba rontani. Ha bizonytalan vagy, bátran kérdezz.

5. „Ha a nő kellő izgalmi állapotba jött, annak egyetlen csalhatatlan jele van”
Tény, hogy a hüvely nedvesedése elengedhetetlen a hagyományos szexuális érintkezéshez, de teljesen felesleges téves következtetéseket levonni abból, ha partnered nem éri el vagy nem éri el elég gyorsan a behatoláshoz szükséges állapotot. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem kíván, sőt, még csak azt sem, hogy valamit rosszul csináltál – a „nedvesedés” számos külső és belső tényező függvénye, napról napra változik idegállapottól, menstruációs ciklustól, táplálkozástól függően, és egyénileg is nagyban eltér a nőknél. Kiborulás és önemésztés helyett inkább türelmesen dolgozz a kívánt állapot elérésén!

6. „Hallgatni arany”
Mindenki másképp szereti, de ha nem mondod meg, mit szeretnél, a partnered nem fogja tudni kitalálni. Ne légy tolakodó és agresszív, de miért szégyellnéd megosztani vele, mire vágysz, és hogyan jó neked?

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár