A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, a 6 dkg vajat, mézet. Annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy kellemesen rugalmas tésztát kapjunk.
2 dkg vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beleterítjük a tepsibe, megszórjuk 2 dkg kukoricadarával.
A villával összetört túrót összekeverjük a tejföllel, a mézzel, a tojások sárgájával, 10 dkg kukoricadarával, és a megmosott, apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a masszába. A krémet rákenjük a tésztára. 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ötlet: Langyosan vagy hidegen szebben szeletelhető.
A receptek forrása: Kisa Judit: 4 évszak reform receptjei