Otthoni kézápolás természetesen!

Otthoni kézápolás természetesen!

A szép és ápolt kéz nagyon fontos nemtől és életkortól függetlenül, de a nőknél különösen fontos az ápolt kéz és köröm. A kezünk akaratlanul is elárulja személyiségünket, egy ápolatlan kéz máris negatív benyomást kelt rólunk.

A kezek és körmök helyes és rendszeres ápolása nemtől és kortól függetlenül a szépség ápolás alapja.

Kezünk bőrét éri a legtöbb külső hatás, hiszen nap, mint nap dolgozunk vele, használjuk így érintkezik vegyszerrel, papírral, a hideggel és a napsütéssel, ami nagyon igénybe veszi bőrünket.

Az egyik leggyakoribb gond a kéz kiszáradása. Ebben az esetben kezünk hamar kiszárad és a zsírtartalma lecsökken. Elég, ha kézmosás után nem töröljük elég szárazra kezünket, amely így a legkisebb légmozgás hatására rögtön kiszárad. Ma már számtalan olyan mosogatószer és kézmosó került forgalomba, amelyek a reklám szerint megóvják bőrünket ám ezek sajnos a legtöbb esetben nem igazak.

Külföldi filmekben gyakran látjuk, hogy a háziasszonyok gumikesztyűben mosogatnak, és bár ez hazánkban nem túl elterjedt szokás. Akinek fontos a kéz ápoltsága nem árt, ha kipróbálja ezt az egyszerű technikát. Ha a mosogatáshoz és takarításhoz is gumikesztyűt húzunk, meggátoljuk, hogy ezek az erős maró és zsírtalanító (!!!!!) hatású készítmények a bőrünkkel érintkezzenek. Érdemes olyan gumikesztyűt vásárolni, amelynek az alsó felülete bordázott így könnyen meg tudjuk vele fogni az edényeket és a különböző tárgyakat.

A szárasság ellentéte a kéz izzadása, amikor is kezünk állandóan nedves és nyirkos, ami sokszor elég kellemtelen, főleg ha valakivel kezet kell fognunk. Ez legtöbbször az idegesség, a lámpaláz és a lelki gátlások miatt alakul ki. Ebben az esetben érdemes gyakran kezet mosni, és használjunk izzadás ellen kézkrémet, vagy kérjünk gyógyszertárban, gyógynövényboltban speciális készítményt kezünkre.

A száraz és repedezett kéz nem csak hogy nem szép látvány, de gyakran már fájdalmas is. Itt vannak fokozatok, amikor csak kicsit száraz a bőr, vagy amikor már bőrgyógyászhoz kell fordulni, mert annyira ki van repedezve.

Akinek nagyon kivan, száradva rendszeresen a bőre ne használjon sima szappant, hanem gyógynövény boltokban kaphatók pár száz forintért gyógynövényes szappanok, vagy a Dove szappan is kiváló. Gyógyszertárban kaphatók különböző krémek, amelyek nem tartalmaznak vegyi anyagokat, csak természetes összetevőket, amelyek pótolják a bőr nevesség és zsírtartalmát.
Ha kimegyünk a levegőre és erősen fújj a szél, és a hideg is van, okvetlenül viseljünk kesztyűt, amely megvédi bőrünket is időjárás hatásától. Esténként kenjük, be jó vastagon kezünket majd húzunk rá egy cérna kesztyűt éjszakára így a krém felpuhítja bőrünket.

A kéz rendszeres ápolására használjunk havonta egy vagy két alkalommal speciális kézre való bőrradírt, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, és havonta egyszer készítsünk kézfürdőt, amelybe tehetünk olivaolajat, tejet, vagy gyógynövényeket.


Forrás: noinetcafe.hu

 

Hozzászólások Szóljon hozzá!

Ellenőrző kód
Kérjük gépelje be a képen látható karaktereket! *

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár