Otthoni kézápolás természetesen!

Otthoni kézápolás természetesen!

A szép és ápolt kéz nagyon fontos nemtől és életkortól függetlenül, de a nőknél különösen fontos az ápolt kéz és köröm. A kezünk akaratlanul is elárulja személyiségünket, egy ápolatlan kéz máris negatív benyomást kelt rólunk.

A kezek és körmök helyes és rendszeres ápolása nemtől és kortól függetlenül a szépség ápolás alapja.

Kezünk bőrét éri a legtöbb külső hatás, hiszen nap, mint nap dolgozunk vele, használjuk így érintkezik vegyszerrel, papírral, a hideggel és a napsütéssel, ami nagyon igénybe veszi bőrünket.

Az egyik leggyakoribb gond a kéz kiszáradása. Ebben az esetben kezünk hamar kiszárad és a zsírtartalma lecsökken. Elég, ha kézmosás után nem töröljük elég szárazra kezünket, amely így a legkisebb légmozgás hatására rögtön kiszárad. Ma már számtalan olyan mosogatószer és kézmosó került forgalomba, amelyek a reklám szerint megóvják bőrünket ám ezek sajnos a legtöbb esetben nem igazak.

Külföldi filmekben gyakran látjuk, hogy a háziasszonyok gumikesztyűben mosogatnak, és bár ez hazánkban nem túl elterjedt szokás. Akinek fontos a kéz ápoltsága nem árt, ha kipróbálja ezt az egyszerű technikát. Ha a mosogatáshoz és takarításhoz is gumikesztyűt húzunk, meggátoljuk, hogy ezek az erős maró és zsírtalanító (!!!!!) hatású készítmények a bőrünkkel érintkezzenek. Érdemes olyan gumikesztyűt vásárolni, amelynek az alsó felülete bordázott így könnyen meg tudjuk vele fogni az edényeket és a különböző tárgyakat.

A szárasság ellentéte a kéz izzadása, amikor is kezünk állandóan nedves és nyirkos, ami sokszor elég kellemtelen, főleg ha valakivel kezet kell fognunk. Ez legtöbbször az idegesség, a lámpaláz és a lelki gátlások miatt alakul ki. Ebben az esetben érdemes gyakran kezet mosni, és használjunk izzadás ellen kézkrémet, vagy kérjünk gyógyszertárban, gyógynövényboltban speciális készítményt kezünkre.

A száraz és repedezett kéz nem csak hogy nem szép látvány, de gyakran már fájdalmas is. Itt vannak fokozatok, amikor csak kicsit száraz a bőr, vagy amikor már bőrgyógyászhoz kell fordulni, mert annyira ki van repedezve.

Akinek nagyon kivan, száradva rendszeresen a bőre ne használjon sima szappant, hanem gyógynövény boltokban kaphatók pár száz forintért gyógynövényes szappanok, vagy a Dove szappan is kiváló. Gyógyszertárban kaphatók különböző krémek, amelyek nem tartalmaznak vegyi anyagokat, csak természetes összetevőket, amelyek pótolják a bőr nevesség és zsírtartalmát.
Ha kimegyünk a levegőre és erősen fújj a szél, és a hideg is van, okvetlenül viseljünk kesztyűt, amely megvédi bőrünket is időjárás hatásától. Esténként kenjük, be jó vastagon kezünket majd húzunk rá egy cérna kesztyűt éjszakára így a krém felpuhítja bőrünket.

A kéz rendszeres ápolására használjunk havonta egy vagy két alkalommal speciális kézre való bőrradírt, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, és havonta egyszer készítsünk kézfürdőt, amelybe tehetünk olivaolajat, tejet, vagy gyógynövényeket.


Forrás: noinetcafe.hu

 

Bezár