Hogyan készítse fel a bőrét a tavaszra?

Néhány egyszerű tipp, amit érdemes ismernie

Hogyan készítse fel a bőrét a tavaszra?

A naptár szerint már tavasz van. Ha viszont már Ön is alig bírja kivárni, hogy az idő is teljesen tavasziasra forduljon: üdv a klubban, nincs egyedül. A legtöbben úgy gondolják, hogy a tavasz az egyik legcsodálatosabb és legvarázslatosabb a négy évszak közül. Bátran olvasson tovább, hogyan tudja megfelelően felkészíteni a bőrét erre az évszakra. Ugyanis összeszedtünk négy tippet, amelyekhez érdemes lenne tartania magát. Reméljük, elnyeri a tetszését!

Folyamatosan hámlasszon!


Hogyha minket kérdez, ez a remek alkalom, hogy megszabaduljon a rettenetes, elhalt bőrrétegtől és a bőrét frissé, fényessé, egészségessé tegye ebben a szezonban. A hámlasztás lehet a siker kulcsa! A pórusok így felszabadulnak, ami növeli a vérkeringést és ösztönözheti az új bőr termelését. Valójában már egy egyszerű körömkefét (vagy rendes bőrreszelőt) használva eltüntetheti a halott hámsejteket. Dörzsölje át a bőrét heti két-három alkalommal, így felszínre kerül az új, fiatal bőrréteg, ami a tavaszhoz megfelelő.

Tudta-e, hogy a szennyeződés, izzadtság, smink és a bőrének természetes olajainak "keveréke" eltömítheti a pórusokat? Ez viszont pattanásokhoz, kiütésekhez és tompa bőrszínhez is vezethet. Fogadni merünk rá, hogy csak kevesen gondolták ezt. Szóval érdemes lehet saját magának kevernie egy kellemes arctisztítót, hogy a bőre egész tavasszal sugárzó maradhasson.


Hidratáljon!


A felesleges rétegek lehámlasztása után a következő lépés a megfelelő hidratáció. Valószínűleg már Ön is rájött, hogy a bőrének az évszakok során különböző igényei vannak. Ez azt jelenti, hogy a hidratáló, amit télen szeret használni, nem biztos, hogy megfelel a forró nyári napokra. Érdemes lehet egy könnyedebb hidratálóra váltani, amikor a hőmérséklet egyre melegebb. Ilyen egyszerű az egész! Olyan hidratáló terméket használjon, ami tele van természetes összetevőkkel, így gyorsabban felszívódik a bőrébe. Ez pedig a legjobb megoldás a bőr táplálására és hidratálása.


Vegye számításba a kiütéseket!


A tavasz során elengedhetetlen, hogy felkészüljön a kiütésekre is. Érdemes tudnia, hogy a kiütések gyakori velejárói a szezonális átalakulási folyamatnak. Hiszen ilyenkor a bőrünk sok olyan változást tapasztal, amik negatívan hathatnak rá. A melegebb időjárás és a rosszul megválasztott bőrápoló termékek kombinációja könnyen károsíthatja a bőrt. Ahogy korábban írtuk, elengedhetetlen a testesebb testápolókat lágyabbakra és könnyedebbekre cserélni. Ahogyan az is fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsa a bőrét reggelente, valamint esténként lefekvés előtt.


Ne hagyja figyelmen kívül a leégést!


Végül, de nem utolsó sorban: a fényvédő szerek alkalmazása hatalmas szerepet játszik a bőrünk felkészítésében és megóvásában tavasszal. Szóval mindenképp ügyeljen rá, hogy kellő figyelmet szenteljen ennek is. A közhiedelemmel ellentétben a Nap egész évben képes leégést okozni, nem csak nyáron. Annak ellenére, hogy a nyári szezonban az UVB sugarak erősebbek, télen ugyanúgy képesek megégetni a bőrt. Pontosan ezért szükséges, hogy mindig használjon naptejet vagy testápolót. Abban az esetben, ha eddig nem volt tudatában ennek a ténynek és mellőzte volna, a káros napsugarak meggyorsíthatják az öregedés folyamatát. Valamint a ráncok és a finom vonalak jobban kirajzolódnak a dehidratált bőrön. Ezen kívül a napsugárzás pigmentációs foltokhoz és egyenetlen bőrtónushoz is vezethet. Szóval ezért érdemes napvédőt használni. Ezzel pedig ártani nem árthat!Ahogyan látja, több jó út is létezik a bőrének tavaszra történő felkészítésében. Mi pedig most ezt a négyet emeltük ki a rengeteg jó megoldás közül. Hogyha Önnek is fontos a bőrének az egészsége és kisugárzása, mindössze annyit kell tennie, hogy követi a tanácsainkat.Forrás: www.thriveglobal.com


Szakértőink

dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvosBezár