Prolaktin hormon szint ellenőrzése ajánlott

2012.03.02. - Írta: Orvos válaszol

Prolaktin hormon szint ellenőrzése ajánlott

Kedves Doktor Úr!

Sok vívódás után jutottam el oda, hogy megírjam problémámat, és valamilyen módon információt kérjek esetemmel kapcsolatban. Közel négy éve szültem császármetszéssel 32 hetesen toxaemia miatt. Azóta többször is próbálkoztunk, de sajnos már kétszer elvetéltem (magzati elhalás) amelyet műszeres befejezés követett. Orvosom vérvétel (TORCH) és citológiai kenetvételek után megállapította, hogy természetes szelekció lehetett, mert az eredményeim tökéletesek. Következő terhességem esetén azonban azonnal jelentkeznem kell orvosomnál, hogy mielőbb elkezdhesse a terhességmegtartó kezeléseket. Kérdeztem, hogy mire számítsak, milyen kezelésekre, de azt mondta, ezt majd akkor megbeszéljük, amikor megyek hozzá. Egyre többet nézelődök a témában az interneten, és olvastam, hogy gond lehet, ha a szoptatás befejezése után még szivárog a tej az emlőkből. Nos, én már kb. 2,5 éve abbahagytam gyermekem szoptatását, és nyomásra még mindig szivárog a tej, vagy valami tejszerű váladék a melleimből. Ezt már régebben említettem orvosomnak, mire azt mondta, ha mind a két mell váladékozik, akkor nincs baj, mert van, akinek egy életen át előáll ez a tünet szoptatás után. Menstruációs ciklusom teljesen normális (28 napos), de legutóbbi vetélésem óta (amely decemberben volt), mielőtt megjönne, két napig barnás folyásom van, majd egy napig vérzek, és utána megint hasonlóan csak pici barnás vérzés tapasztalható néhány napig.
Tulajdonképpen csak a véleményére lennék kíváncsi, hogy nyugodtan belevághatunk-e egy újabb terhességbe, és a terhességmegtartó kezelések terén mire számíthatok.

Előre is köszönöm válaszát!
Zs.

Kedves Zs!

A tejcsöpögés okának feltárására prolaktin hormon szint ellenőrzését és szükség szerinti kezelését javaslom, esetleg hematológiai és immunológiai vizsgálatokkal kiegészíthető a kivizsgálás. Véleményem szerint belevághat a terhességbe, megtartásának segítésére sárgatest hormon pótlását ajánlom. Minden jót kívánok Önnek!

Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


Szakértőink

dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyászBezár