Ránctalanítás 4 perc alatt!

Ránctalanítás 4 perc alatt!

Nem kell drága kozmetikai szalonokba járnia, hogy fiatalos arcbőre legyen. Napi 4 perc alatt sajátítsa el ezt az egyszerű ránctalanító programot.

Csupán hajtsa végre ezt a - napi 4 percet igénybe vevő - ránctalanító programot, amely akkor lesz igazán hatékony, ha a napi szépítkezése részévé válik.

Végezze el a masszázst minden nap, miután arclemosó olajjal vagy arctejjel letisztította az arcát, és amikor arckrémét felviszi a bőrére. Ha már elsajátította a mozdulatokat, ez a hasznos arcápolás mindössze napi 4 percet fog igénybe venni az idejéből.
Ránctalanítás 9 lépésben

1. Öntsön és dörzsöljön nem egészen egy teáskanálnyi olajat a tenyerébe, kenje a nyakára és az arcára intenzív, hosszanti, felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal. Tegyen egy keveset (most már lágyan) a szeme köré is, ahol a bőr a legvékonyabb. Használja mindkét keze gyűrűsujját. A két kezét váltogatva simítsa végig a nyakát alulról az állkapcsa felé. Kenje be az egész nyakát fültől fülig.

2. Mindkét keze mutató- és középső ujját használva simítsa végig erőteljesen az állkapcsa vonalát az álla hegyétől a füle tövéig. Mutatóujja az állkapcsán feküdjön, a középső ujja pedig alatta.

3. Összeszorított, kiegyenesített, felfelé a szemöldöke irányába mutató ujjakkal, összetett kézzel nyomja erősen az orra mindkét oldalát a két keze belső, mutatóujj felőli élével. Tartsa így 4 másodpercig.

4. Lágyan engedje fel orrát a nyomás alól, kezeit az orcáin görgetve simítsa kifelé a halántékát a mutatóujjaival, egészen a füléig. Tartsa ujját a füle mellett és nyomja meg erősen a bőrét 3-4 másodpercig, majd ismételje meg.

5. Kezeit - lazán ökölbe zárt ujjakkal - helyezze az álla alá úgy, hogy hüvelykujja felfele mutasson. Hüvelykujjaival álla két oldaláról elindulva simítsa végig bőrét felfelé a szájzugáig, majd lágyan tovább az orrtövéig, onnan orrlyukai körül az orra hegyéig.

6. Szemöldöke belső végétől kiindulva középső és gyűrűsujjával erőteljesen simítsa végig a két szemöldökét, kifelé haladva. Majd csak a gyűrűsujját használva nyomogassa végig gyengéden a szeme alatti bőrt befelé. Ezután csukott szemhéjait gyűrűsujjaival lágyan simogassa kifelé tartó irányban, majd a szeme alatt haladjon visszafelé.

7. Tegye két tenyerét a homlokára és összetett ujjaival - mutatóujja irányában - váltott tenyérrel simítsa végig homlokát erőteljesen, a két szemöldöke közül kiindulva a haja töve felé haladva. A haj vonalánál fejezze be a masszírozást.

8. Csukja be a szemét. Tegye két tenyerét kissé behajlított, összecsukott ujjakkal arcára és gyengéden szorítsa oda egy másodpercen át. Azután tenyerével - ujjait az orrától a füle felé széttárva - fedje be az egész arcát. Majd lágyan emelgesse le-fel a kezét az arcán, az állától a homlokáig.

9. Végezetül összeszorított ujjakkal, az egész jobb tenyerét használva gyakoroljon nyomást nyakának bal oldalára, fokozatosan haladva a nyak aljától az állkapocs felé, de természetesen kerülje el a légcsövét. Ezt ismételje meg a bal kezével a nyaka jobb oldalán.

Forrás: http://noinetcafe.hu

Bezár