Sárgaborsós szendvicskrém

2011.03.09.

Sárgaborsós szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 csapott kiskanál só
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

 

A sárgaborsót dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ha kihűlt, citromlével, pirospaprikával, a fokhagymával és a hidegen sajtolt olajjal turmixoljuk. Kenyérre kenve kínáljuk. Hűtőben tárolva néhány napig eltartható.

Elkészítési idő: 40 perc

Ötlet: ha a főzésnél túl lágyra sikerült a sárgaborsó, kukoricadarával sűríthetjük, hogy krémes állagú legyen

 


Szakértőink

dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter



Bezár