Télből a tavaszba kehely
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szép banán
- 4 szem kiwi
- 30 dkg eper
- 4 nagy narancs
- 2 lime
- 3 dl friss tejszín
- tejszínhab-fixáló (ez el is maradhat)
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy egy evőkanál porcukor)
- (vagy a két utóbbi helyett diétás tejszínhab-spray)
A tejszínt a vaníliás cukorral előre felverjük (tanácsos némi habfixálót is használni, illetve kifejezetten hidegre hűteni a tejszínt habbá verés előtt), a gyümölcsöket behűtjük. A narancsok és a lime levét kifacsarjuk, félretesszük, majd az epret (amelyből a díszítéshez 4 kisebb szemet szárastul félreteszünk), a banánt és a kiwit megmossuk, és a héjtól illetve a szártól megszabadítva felszeleteljük őket, és külön-külön tálra helyezzük.
A már előkészített 4 talpas kehely aljára egy evőkanál citromos narancslevet öntünk, arányosan elosztjuk bennük a banánkarikák, majd azonnal meglocsoljuk azok tetejét is némi lime-os narancslével, hogy ne barnuljanak meg. A banánra kerül a kiwi, legfelülre pedig a felszeletelt eper.
A kehely tetejét szintén megöntözzük a citrommal ízesített narancsok levével, végül az esetleg megmaradt gyümölcslevet fogyasszuk el a „cukrászmester” egészségére!
A gyümölcskelyheket tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrényben tároljuk, majd a gyümölcspoharakat tálalás előtt közvetlenül tejszínhabbal és egy-egy szem eperrel díszítjük.
Jó étvágyat!