Tavaszias étkezési szokások

Ahogy a tavaszi madarak kezdenek csicseregni, mindenki jobb kedvre derül és újabb erőre kap. Habár egy lassú, szürke telet követően minden kezdeti lépés nehéznek bizonyulhat. Szerencsére nem kell ebbe az állapotba beleragadnunk és van néhány egyszerű megoldás, hogy megtisztítsuk a szervezetünket, jobban érezzük magunkat, valamint energikusabbak és örömtelibbek legyünk a közelgő napos időjárás miatt.

Tippek a jó alváshoz

Mi a nyugodt pihenés titka? A rossz hír, hogy nem egyetlen titokról beszélünk, a jó viszont az, hogy pár tanács betartásával viszonylag egyszerűen biztosíthatjuk magunknak a gondtalan éjszakát.

Öt tévhit a testedzésről

Sokan rabjai bizonyos elképzeléseknek a testmozgással, edzéssel, izomfejlesztéssel kapcsolatban, ami nem is csoda: e témában annyi mindent hallunk nap mint nap, hogy nehéz kiválogatni a ténylegesen hasznos információkat az áradatból. Íme öt elterjedt téveszme a testedzéssel kapcsolatban!

Védekezzünk gyógyszer nélkül

Kedves Doktor úr! Európán belül külföldre költöztem, ahol gyerekekkel foglalkozom, dada vagyok felváltva 2-3 családnál. A gyerekek nagyon gyakran jönnek haza betegen, így beoltattam magam itt influenza ellen. Az oltás ellenére, ugyan úgy megbetegszem, 6 héten belül 2. megfázásos betegséggel küzdök. Szedek vitamint és nagyon egészségesen étkezem és sportolok, hisz fél éve szabadultam meg 13 kg súlyfeleslegemtől. (Jelenleg rendes, normális...

Egészségünk őrei I. rész

Az ősz megérkeztével, a tél közeledtével fokozott jelentőséggel bír, hogy minél több vitamint juttassunk a szervezetünkbe, hiszen pótolni kell testünk energiatartalékait, másrészt a vitaminok a kedélyállapotra is jótékony hatást gyakorolnak. Összeállításunk első részében az A és a C vitaminnal foglalkozunk.

Nem kívánt gazdagság

Az aranyér tulajdonképpen a végbélnyálkahártya alatt található érköteg elnevezése. A végbél kielégítő működésében, a széklet tartásában és ürítésében van fontos szerepe. Aranyeres betegség akkor alakul ki, ha ez az erekkel párnázott végbéli kötőszöveti terület megnyúlik.

Szakértőink

dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebészBezár