Kövér gyerekek

Az elhízás a jóléti társadalmak népbetegsége, amely már rég nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is érinti – írja az Obesity Reviews. Svéd kutatók úgy találták, hogy társadalmukban a gyerekek tizenhét százaléka elhízottnak mondható – az elhízás veszélye azonban nem minden gyereket fenyeget egyformán...

Mandulaműtét után könnyebben elhíznak a gyerekek

A gyermekkori mandulaműtétek napjainkban rutinszerű beavatkozásnak számítanak, bizonyos kutatások azonban a hasonló operációk nem várt mellékhatásaira hívják fel a figyelmet: azok a gyerekek, akinek eltávolították a manduláját, nagyobb eséllyel válnak túlsúlyossá, mint a többiek.

Ivás helyett evés

A függőség tárgya tulajdonképpen mindig egyfajta pótszer. Nemritkán függőséggel kompenzáljuk mindazon dolgokat, amelyeket valamiért megtagadott tőlünk az élet, amelyek nap mint nap éreztetik velünk hiányukat, és amelyeket önerőből – úgy érezzük – képtelenek vagyunk megszerezni. A függőség gyökere általánosságban valamiféle probléma: a különféle szerek pedig a „széles ösvény” lehetőségei a probléma ideiglenes (!) elhárítására.

Árnyékboxolás a kalóriákkal

Kedves Doktor úr! Az elmúlt két-két és fél hónapban fogytam 9 kg-ot, így jelenlegi súlyom 51,7kg mely már jó ideje stagnál. 165 cm magas, 22 éves nő vagyok. A diétám elején egy 70-80 napos célt tűztem ki a csökkent kalóriabevitelre, de annyira "belejöttem" a kalóriaszámolgatásba, és az eredményeket látva még mindig szívesen folytatnám, habár jelenlegi súlyom normálisnak mondható. Nem tudom, hogy ez már pszichés ok-e, vagy az első lépés az anorexia...

Egészséges bélflórával kevésbé hízunk

Az egészséges bélflóra csökkenti az elhízás kockázatát – állítja egy új kutatás, amelynek alanyai patkányok voltak. Mint a tudósok megállapították, a hangzatos lactobacillus plantarum HEAL19 nevet kapott tejsav-baktérium napi bevitele által megelőzhető a hízás és jobbra fordíthatók a szervezet gyulladásos megbetegedései is. Az eredmények az emberekre is állnak.

Evészavar: megalapozva

Sok családban dívik a kicsik édességgel való motiválása: ha szépen elteszed a játékaidat, veszek neked nyalókat a boltban; ha ötöst hozol, kapsz egy tábla csokit – néhányunknak, bizony, ismerősen hangzanak az ilyen és ehhez hasonló, azonban cseppet sem szerencsés mondatok.  

BejelentkezésRegisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértőink

dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeuta
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Szerelmes gondolatok

Milyen gyakran mondja el kedvesének, hogy szereti?


Horoszkóp

Horoszkóp Kos Horoszkóp Bika Horoszkóp Ikrek Horoszkóp Rák
Horoszkóp Oroszlán Horoszkóp Szűz Horoszkóp Mérleg Horoszkóp Skorpió
Horoszkóp Nyilas Horoszkóp Bak Horoszkóp Vízöntő Horoszkóp Halak
Bezár