Hogyan éljük túl a karácsonyt stressz nélkül?

A karácsony időszaka az év legstresszesebb periódusai közé tartozik: kapkodós, drága ajándékvásárlások az utolsó pillanatban, magas elvárások a családi találkozókkal szemben, a konyhai teendők – mindez igencsak megnehezítheti, hogy igazán el tudjuk engedni magunkat az év végén. Összeállításunkban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Kívánjunk gyermekáldást közösen a Kívánság Karácsonyfával!

Magyarországon 150.000 pár számára már évek óta késik a gyermekáldás, a Kívánság Karácsonyfát mély megértéssel és tisztelettel nekik is szánjuk.

Készülj velünk az ünnepekre!

Regisztrálj, és nyerj tőlünk alpesi kozmetikumokat! 1. lépés: Regisztráció 2. lépés: Nyertél! - e-mail megnyitása! 3. lépés: Ajándékbontás!

Pikáns forralt bor

Hozzávalók: 1 üveg száraz vörös bor 2 dl rum ½ narancs ½ citrom 5 db szegfűszeg 2 rúd fahéj 1 rúd vanília 30 dkg cukor 2db chili

Igazi Szegedi halászlé az ünnepi asztalra

Hozzávalók: • 3 db pontyfej • 3 db pontyfarok • 1 db nagyobb keszeg • 6 szelet ponty • 3 db vöröshagyma és 3 gerezd fokhagyma • 1 db paradicsom • 2 ek fűszerpaprika, bors

Gyártsunk otthon szaloncukrot!

• 20 dkg barnacukor • 1 db narancs • 1 dl főzőtejszín • darált keksz • 5 dkg margarin vagy vaj • fekete vagy tejcsokoládé

Aki ad, boldog lesz

A karácsony az ajándékozás ideje, az ajándékozás pedig a nagylelkűség gesztusa – bizonyítottan jót tesz az emberi pszichének, és fejleszti a lelkünket. Kutatások bizonyítják, hogy akik elvárások nélkül, viszonzást nem remélve, önzetlenül képesek adni, a legegészségesebb mentális állapotú emberek.

Hogyan ne hízzunk az ünnepek alatt?

Várjuk a karácsonyt, ez nem is kérdés – és miért is tagadnánk, a meghitt, szeretetteljes hangulat, a nagy családi összejövetelek és a munka elfelejtése mellett ennek anyánk hatfogásos nagy ebédje és nagyanyánk legendás süteményei is ott vannak az okai között. Kérdés persze, meddig mehetünk el úgy, hogy ne kelljen januárban minden ruhánkon centiket engedni – összeállításunk ehhez szolgál néhány jótanáccsal.

Hogyan éljük túl a karácsonyt stressz nélkül?

A karácsony időszaka az év legstresszesebb periódusai közé tartozik: kapkodós, drága ajándékvásárlások az utolsó pillanatban, magas elvárások a családi találkozókkal szemben, a konyhai teendők – mindez igencsak megnehezítheti, hogy igazán el tudjuk engedni magunkat az év végén. Összeállításunk második részében ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Hat tényező, ami gondokat okozhat december végén

Közhelyszámba megy, hogy karácsonykor megemelkedik az öngyilkosságok száma, de mégis csak ritkán beszélünk arról, mennyire nehéz is sokaknak az év utolsó néhány hete. Összeállításunkban a karácsonyi stressz és depresszió fő okait vesszük górcső alá.

Szakértőink

dr. Kósa Zsolt dr. Kósa Zsolt szülész- nőgyógyász
dr. Pataki Gergely dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Somogyi Andrea Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Nagy Andrea dr. Nagy Andrea gyermekorvos
dr. Káposzta Zoltán dr. Káposzta Zoltán neurológus
Solymosi Dóra Solymosi Dóra dietetikus
dr. Fekete Ferenc dr. Fekete Ferenc andrológus
Bujdosó Mara Bujdosó Mara pszichológus
dr. Sáry Gyula dr. Sáry Gyula belgyógyász
dr. Sánta Zsuzsa dr. Sánta Zsuzsa gyógyszerész
dr. Felkai Péter dr. Felkai Péter utazásorvos
dr. Bálint Géza dr. Bálint Géza reumatológus
dr. Apor Péter dr. Apor Péter belgyógyász, sportorvos
dr. Sahin Péter dr. Sahin Péter gasztroenterológus
dr. Süli Ágota dr. Süli Ágota pszichiáter, pszichoterapeuta, gyermekterapeutaBezár